Klanten en hun ervaringen

Lees de ervaringen van de klanten van AgroEnergy.

EnergieMonitor geeft Herald van der Knaap inzicht in energiekosten

Van der Knaap raadpleegt de EnergieMonitor enkele malen per week, om te kijken hoeveel hij de afgelopen maanden betaalde voor energie en wat hij kan verwachten voor de komende maanden en jaren. “Het fijne is dat alles heel overzichtelijk staat weergegeven, in tabellen en grafieken. Gaskosten, opbrengst van elektraverkoop, de verbruikte hoeveelheid gas, et cetera. En dat in combinatie met een doorkijk naar de toekomst. Hierdoor zie je in één oogopslag waar je staat. “De info uit deze tool is uitermate waardevol bij het bepalen van de toekomstige koers.”

Herald van der Knaap

Marjoland zet WKK-vermogen en belichting in voor noodvermogen

Marjoland is sinds drie jaar actief op de markt voor noodvermogen: het bedrijf biedt dagelijks WKK-vermogen en/of belichting aan, dat voor 24 uur wordt gecontracteerd. Hoewel het af en toe puzzelen is met de WKK- en belichtingsinzet, heeft het beschikbaar stellen van noodvermogen een duidelijke meerwaarde. “We halen op deze manier het maximale uit ons beschikbare elektrische vermogen.”

Daniël Van De Nouweland Marjoland

Bio-energie-producent HoSt voorziet verdere groei van groengas-markt

HoSt hoort tot de grootste groengas-producenten van ons land. Voor het invoeden van groengas op het aardgasnet maakt het Twentse bedrijf gebruik van de oplossingen die AgroEnergy biedt. Naar volle tevredenheid. “We willen geen financieel risico nemen bij zaken die we onder controle kunnen houden.”

HoSt

Flexpool voor noodvermogen | Padland Brielle

De flexpool voor noodvermogen van AgroEnergy biedt telers extra kansen om actief te zijn op de markt voor noodvermogen: via deze pool kunnen ondernemers ook voor enkele uren per dag WKK-vermogen aanbieden. Deze flexibiliteit trok komkommerteler Jaco den Bakker over de streep om te gaan meedraaien in de pool. “Op deze manier kunnen we de potentie van onze WKK maximaal benutten.”

Flexpool

20 Jaar samenwerken | Van den Berg RoseS en Westburg BV

In een nieuw artikel van KAS Magazine blikken twee klanten van het eerste uur terug op de afgelopen decennia, de ontwikkelingen op de energiemarkten en de rol die AgroEnergy speelde – en speelt! – binnen hun bedrijf. Ook wordt er ingezoomt op de toekomstige uitdagingen voor de tuinbouw.

20 jaar

20 Jaar AgroEnergy | Klaver Lily

Gezamenlijk een kwalitatief mooi product te kweken, in grote uniforme partijen en deze afleveren bij de klant. Dat is de passie van Gert-Jan Klaver van Klaver Lily.

Als tip op het gebied van energie vertelt Gert- Jan om te kijken naar je kostprijs, en gas in te kopen op het moment dat je denkt dat de prijs bij past. Wat resulteert in een goede gemiddelde gasprijs.

Klaver Lily

20 Jaar AgroEnergy | Harry Wubben Flowers

Met je product bezig zijn, klanten blij maken, goed werkgeverschap en dat allemaal zo milieuvriendelijk mogelijk. Dat is de passie van Harry Wubben van Harry Wubben Flowers.

Volgens Harry kan de tuinbouw een belangrijke rol spelen in het totaal plaatje van energie, en geeft als tip om zuinig en efficiënt om te gaan met CO2.

Harry Wubben

20 Jaar AgroEnergy | Bunnik Plants

In elk huis in Europa een plant van Bunnik Plants, gemaakt door een team die dat met heel veel plezier doet. Dat is de grootste passie van Hans Bunnik van Bunnik Plants.

De tip van Hans op het gebied van energie en duurzaamheid is om rekening te houden met de technologie, politiek en maatschappij en hierin als bedrijf op het juiste moment de juiste keuzes in te maken.

Bunnik Plants

20 Jaar AgroEnergy | Kwekerij Osdorp

Een leuke dagbestedingsplek voor plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gecombineerd met tuinbouw. Dat is de grootste passie van Jeroen Rijpkema van Kwekerij Osdorp.

Jeroen zijn tip op het gebied van energie: “Als je zelf niet de hele dag met energie bezig kan zijn, zoek dan een partner die dat voor jou kan”.

EnergieBeheer | TVA Growers

Geen zorgen meer over de beschikbaarheid van voldoende warmte én optimalisatie van het financiële rendement. Dat waren voor Ferry Adegeest de belangrijkste redenen om te kiezen voor de dienst EnergieBeheer. De tomatenteler laat het energiemanagement van één van zijn tuinen sinds kort volledig over aan AgroEnergy. “Voor mijn gevoel is er veel te winnen.”

Ferry Adegeest | Klantervaring

BiedOptimaal Intraday | Karin van der Eijk

Om meer flexibiliteit te hebben in haar energiemanagement en meer handelsmomenten maakt Karin van der Eijk sinds enkele maanden gebruik van BiedOptimaal Intraday.

“Datagedreven sturing brengt rust en financiële zekerheid”

John Hegger van BioVerbeek vertelt hoe BiedOptimaal en BiedOptimaal Intraday ze helpt om zich te focussen op hun core business en maximaal financieel rendement te behalen met energiemanagement.

Risico’s afdekken bij terugleveren zonne-energie

Kwekerij Bernhard zet volop in op verduurzaming en heeft zijn opvang- en bufferbasin uitgerust met 45.000 zonnepanelen. Voor de teruglevering van de zonne-energie naar het net, maken zij gebruik van een van de zonproducten van AgroEnergy.

Complexiteit vraagt om overzicht en duiding

Hoe ervaren klanten onze slimme- en geautomatiseerde energieoplossingen? We gingen in gesprek met Fred van Paassen Chrysanten in Andijk en vroegen hem wat zijn grootste uitdagingen zijn op het gebied van energie.

Zo tackelt Bunnik Plants hun energie-uitdagingen

Het energieplaatje van Bunnik Plants is complex. Mede door de verschillende teeltlocaties, de inzet van een WKK, belichtingsinstallatie, zonnepanelen én de inzet van RoCa-warmte.

BiedOptimaal | Linflowers

15 hectare chrysanten, verdeeld over 3 locaties. Op ieder bedrijf staat een WKK, daarnaast wordt er intensief belicht. “Tweederde van de elektriciteit wekken we op met de WKK’s, de rest kopen we in.”

EnergieRadar | Peter van de Werken

Energie is een belangrijke kostenpost voor de glastuinbouw. Een goede energiestrategie is daarom een must en helpt bij het optimaliseren van de energiekosten. EnergieRadar ondersteunt hierin, en helpt bij het gespreid opbouwen van een energiepositie voor de lange termijn.

Energiebeheer tilt energiemanagement van Noordhuys Tomatoes naar hoger plan

Energiemanagement vergt de laatste jaren steeds meer tijd en aandacht, zo ervaart Theo van Noord. Dat heeft onder meer te maken met de structuur van zijn bedrijf, dat drie verschillende locaties telt en een behoorlijke groei doormaakt

Energiemanagement optimaliseren in roerige tijden

Het zijn roerige tijden, ook voor Spekflowers. Toch blijft het optimaliseren van het energiemanagement ook in deze tijd een continu aandachtspunt voor de anthuriumtelers.

EnergieRadar | Corné Houtepen

Het op het juiste moment inkopen van gas en verkopen van elektriciteit is een hele uitdaging; de energiemarkt is immers complex en ondoorzichtig. Corné Houtepen vertelt: “EnergieRadar biedt houvast en stabiliteit binnen de complexe energiemarkt en helpt om de energiekosten zo laag mogelijk te houden.

BiedOptimaal | Sion Orchids

BiedOptimaal bespaart me dagelijks tijd! Waar ik voorheen dagelijks aan de hand van de weersvoorspelling en bufferniveau de APX-strategie moest bepalen, check ik nu uitsluitend of het APX-schema van BiedOptimaal klopt. En als ik ergens over twijfel, kan ik altijd sparren met mijn EnergieSpecialist”, aldus Bart over de inzet van BiedOptimaal.