Stroom terugleveren

met zonnepanelen

Bijdragen aan een duurzamere wereld met zonnepanelen? AgroEnergy helpt je daar graag bij. Door zelf groene stroom op te wekken en deze bovendien terugleveren aan het net, is het financieel aantrekkelijk. We hebben diverse zonproducten in ons productportfolio. Hiermee kun je eenvoudig de elektriciteit die je hebt opgewekt, terugleveren.

Vragen? Wij helpen je graag verder!

Slim verder met de zonproducten van AgroEnergy

Wij denken graag met je mee wat de beste energieoplossing is voor jouw bedrijf, zodat jij je kunt focussen op de bedrijfsvoering en ondertussen een financieel voordeel kunt halen uit de teruglevering én jouw steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. 

Je energiezaken zijn bij ons in goede handen: met jarenlange ervaring rondom energie, staan wij je graag bij met onze specialistische energiekennis om alles zo soepel mogelijk voor je te laten verlopen. 

Zon: terugleveren elekriciteit met zonnepanelen

Zonaanbod van AgroEnergy

Kies de oplossing die het beste bij je onderneming aansluit. Heb je het liefste een flexibele uurprijs of juist een vaste kwartaalprijs? Wil je zelf ook kunnen inkopen/verkopen op de lange termijnmarkten via je eigen online portal of liever niet? We helpen je graag de juiste keuze maken.

zon foto paneel

De mogelijkheden op een rij

 Volume <500.000 kWh* >500.000 kWh Zonneparken:
Teruglever-volume > 500.000 kWh **
Prijs EPEX-uurprijs of vaste kwartaalprijs EPEX-uurprijs SDE-volgende prijs
Uitbreidingsoptie zelf inkopen/verkopen Nee Ja Nee
Verhandelen GVO’s mogelijk Ja Ja Ja

* Afname & teruglevering gecombineerd minder dan 500.000 kWh
** Alleen mogelijk indien de afname van elektriciteit maximaal 10% van teruglevervolume is

Een vaste prijs of de marktprijs?

Als je SDE-subsidie ontvangt, dan is het voor je productkeuze belangrijk om te weten hoe de opbrengsten voor het verkopen van je opgewekte zonne-energie precies is opgebouwd. De opbrengsten die je voor de verkoop van zonne-energie ontvangt (het basisbedrag genoemd), is opgebouwd uit 2 componenten: de SDE-subsidie die je van de overheid krijgt en de energieprijs die je van de energieleverancier krijgt.

Inkooptarief van belang voor SDE-subsidie

Om je investering zoals gepland terug te verdienen, is het van belang dat je het inkooptarief behaalt waar de overheid mee rekent bij de SDE-subsidie. De energieprijs die je van jouw energieleverancier ontvangt is bepalend of je dit ook doet. Volgt deze energieprijs zoveel mogelijk de EPEX-uurprijs, dan zal je het dichtst bij het geplande resultaat komen en je risico meer afdekken. Kies je voor een vaste prijs, dan bestaat er een grotere kans dat dit resultaat af kan wijken.

Zelf posities innemen op de lange termijnmarkten

Wil je graag zelf posities in kunnen nemen op de lange termijnmarkten? Dat kan heel gemakkelijk met je eigen online portal. Deze mogelijkheid is standaard voor je beschikbaar als je een volume van meer dan 500.000 kWh hebt. Mocht je meer of minder verbruiken dan je hebt gekocht, dan kopen of verkopen we het verschil automatisch voor je op de EPEX-handelsmarkt.

GVO-certificaten voor het opwekken van groene stroom

Voor het opwekken van groene stroom (zoals zonne-energie) ontvang je GVO-certificaten (Garantie van Oorsprong). Deze GVO-certificaten kun je aan ons verkopen tegen een marktconforme prijs. Met de verkoop van je certificaten heb je een extra mogelijkheid om inkomsten te generen.

SDE+ Power (PPA)

Heb je alleen zonnepanelen en (bijna) geen afname op de elektriciteitsaansluiting? Kies dan voor ons SDE+ Power product. Hiervoor sluit je een Purchase Power Agreement af met AgroEnergy voor 1 tot 15 jaar voor het afnemen van de opgewekte groene stroom. Om het risico op je investering zo laag mogelijk te houden, bieden we een prijsstructuur die dicht bij het SDE-subsidieregime blijft. Ook wel SDE-volgend genoemd.

GVO-certificaten bij SDE+ Power

Kies je ervoor om je GVO-certificaten (Garantie van Oorsprong) via ons te verhandelen, dan ontvang je bovendien een verbetering bovenop de gemiddelde marktprijs. Je kunt dan een beter resultaat behalen dan de verwachte opbrengsten in je oorspronkelijke business case.

De voordelen van ons zonaanbod op een rij

1

Je energiezaken goed geregeld

2

Compleet energieaanbod, nu en in de toekomst

3

Persoonlijke service

4

Zekerheid van een energieprijs die dicht bij de gemiddelde marktprijs ligt

Daarom AgroEnergy

AgroEnergy biedt een compleet aanbod aan energieproducten voor nu en in de toekomst. Met gespecialiseerde energiekennis assisteren wij vele klanten dagelijks bij het behalen van optimale resultaten, zodat zij slim verder kunnen groeien. Met onze persoonlijke service en jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat je energiezaken goed geregeld zijn. Of het nu gaat om het afnemen of het terugleveren van energie, je gaat slim verder met AgroEnergy.

Wil je graag gebruik maken van ons aanbod voor het terugleveren van je zonne-energie? Of wil je graag meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Daarom AgroEnergy

Meer weten over ons zonaanbod? Wij helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Andere mogelijk interessante informatie

De datagedreven diensten van AgroEnergy houden rekening met zon-PV

Waarom kiezen voor AgroEnergy?

Lees meer over onze persoonlijke service.

zon agroenergy

Groene stroom opwekken met wind.

Lees meer over de mogelijkheden

Certificering Groene Energie

Wat vinden de klanten van AgroEnergy?

Bekijk onze klantervaringen

zon klantervaringen