Grip op energiezaken:

overzicht houden

Energiemanagement is vandaag de dag geen kinderspel. Verre van dat. Het aantal energiemarkten groeit, de prijzen worden volatieler en er is steeds meer keuze aan in te zetten energiemiddelen. Daarbij maakt ook de schaalvergroting binnen de glastuinbouw energiemanagement tot een steeds complexere zaak. Hoe houd je als teler overzicht in dit speelveld?

Vragen?
Onze specialisten helpen je graag verder.

Creëren van overzicht

Grip krijgen op je energiezaken begint bij het creëren van overzicht. En dat is niet altijd eenvoudig, zeker omdat veel factoren een rol spelen in het energiemanagement van een bedrijf. Daarbij vragen ook andere aspecten in de bedrijfsvoering aandacht. Onder meer het opstellen van week- en maandrapportages, die inzicht geven in de actuele energiekosten, kunnen helpen bij het verkrijgen van overzicht.

overzicht

Complexiteit eenvoudig weergeven

Het is daarnaast belangrijk om als teler zicht te hebben op het energieverbruik en de kosten per vierkante meter. Op deze manier zie je meteen waar je belangrijkste kosten liggen op energiegebied en waarmee je al dan niet geld verdient. En dat zonder dat je zelf een berg aan data hoeft door te spitten. Goede rapportages maken in één oogopslag duidelijk op welke punten je als teler kunt en moet bijsturen. De complexiteit van het energiemanagement eenvoudig weergeven; dat is de kunst en waar het om draait.

Van cijfers naar keuzes

Inzicht in de cijfers is natuurlijk mooi, maar het is ook zaak om deze te duiden en te vertalen naar de juiste keuzes. Wat de juiste keuze is, hangt ook af van de bedrijfssituatie, van wat je als ondernemer zelf wilt en van je persoonlijkheid. De ene teler is nu eenmaal bereid om meer risico te nemen dan de ander.

Hulp van een EnergieSpecialist

EnergieBeheer in vertrouwde handen

Al je energiezaken overzichtelijk bij elkaar

Meer weten hoe je overzicht krijgt? Wij helpen je graag verder!