Terugleveren

van windenergie

Windenergie draagt bij aan een duurzamere wereld. Ook jij kan met je bedrijf groene stroom opwekken. Wek je windenergie op? Dan kan het zijn dat je meer stroom opwekt dan dat je nodig hebt. Deze elektriciteit kun je vervolgens terugleveren aan het net wat financieel aantrekkelijk is. Via een EAN-code weten we exact hoeveel windenergie je te veel opgeleverd hebt. Als je klant bij ons bent, kopen wij deze elektriciteit op tegen een vaste- of variabele prijs per KWh (Kilowattuur), zodat je gecompenseerd wordt voor de windenergie die je te veel hebt opgewekt.

Vragen? We helpen je graag verder.

Eerlijke uurprijzen van de elektriciteitsmarkt

We kopen en verkopen voor je op de EPEX (voorheen APX) elektriciteitsmarkt. Je wordt afgerekend op de daadwerkelijke uurprijzen van de handelsmarkt en hoeft je dus geen zorgen te maken of de vaste prijs die je vooraf vast hebt gelegd wel een goede keuze was. Voor dit in- en verkopen hoef je trouwens zelf niets voor te doen, dit regelen we allemaal automatisch voor je op basis van de hoeveelheid elektriciteit die je teruglevert of verbruikt.

De flexibele uurprijzen sluiten nauw aan op de speciale SDE-subsidie voor je windmolens, omdat de overheid voor het berekenen van je jaarlijkse subsidiebedrag ook de EPEX-uurprijzen gebruikt. Per windmolen maken we telkens een offerte, om zo beter in te kunnen schatten wat een reële verkoopprijs is. Je kunt dit product ook uitbreiden met onze handelsoptie. Via je eigen online portal kun je dan ook zelf inkopen en verkopen op de lange termijnmarkt als je dat wilt. Verbruik je meer of minder dan je gekocht hebt? Geen probleem, wij kopen of verkopen het verschil automatisch voor je op de EPEX-handelsmarkt.

Kenmerken in een overzicht:

Belangrijkste kenmerken:
Vaste prijs Nee
EPEX-uurprijs Ja
SDE-volgende prijs Nee
Sluit nauw aan op uw geplande maximale subsidiebedrag Ja
Uitbreidingsoptie zelf inkopen/verkopen Ja**
Verhandelen GVO’s mogelijk Ja
Voor wie Alle volumes

* Afname & teruglevering gecombineerd minder dan 500.000 kWh
** Standaard toegevoegd bij volumes meer dan 500.000 kWh, optioneel bij minder dan 500.000 kWh

Meer weten over windenergie? Wij helpen je graag verder!

Waarom kiezen voor AgroEnergy

Wij hebben een compleet aanbod aan energieproducten in ons portfolio voor nu en in de toekomst. We helpen je graag met het verduurzamen van je bedrijf en het optimaliseren van je energieplaatje, zodat je zo efficiënt mogelijk gebruik maakt van energie en de kosten zo laag mogelijk blijven. Met gespecialiseerde energiekennis assisteren wij vele klanten dagelijks bij het behalen van optimale resultaten, zodat zij slim verder kunnen groeien. Met onze persoonlijke service en jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat je energiezaken goed geregeld zijn. Of het nu gaat om het afnemen of het terugleveren van energie, je gaat slim verder met AgroEnergy. Wil je gebruik maken van ons aanbod voor het terugleveren van windenergie? Of wil je graag meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Windenergie: Waarom kiezen voor AgroEnergy

Veelgestelde vragen