Minimale energiekosten, maximale ontzorging met onze totaaloplossing voor energiemanagement

Ervaar je ook dat jouw energiemanagement steeds complexer wordt en continu focus vraagt? En met meerdere energiemarkten, meer eigen installaties en beschikbare data, is het belangrijk dat je snel en overwogen keuzes maakt. EnergieBeheer is de totaaloplossing voor energiemanagement van AgroEnergy. Hiervoor maken we gebruik van al onze datagedreven energieoplossingen om het optimale resultaat te realiseren. Bovendien zorgt een EnergieOperator ervoor dat je dagelijkse energiestrategie gemonitord en uitgevoerd wordt. Door je dagelijkse energiemanagement volledig over te laten aan AgroEnergy, minimaliseer je risico’s, gaan jouw energiekosten omlaag en heb je meer tijd voor jouw teelt.

AgroEnergy houdt zich bezig met nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Dat past goed bij de strategie en visie van Vereijken. Met de datagedreven diensten van AgroEnergy zijn we klaar voor de toekomst.Hans Vereijken, Vereijken Kwekerijen.

Welke voordelen biedt EnergieBeheer?

Dagelijkse ondersteuning

Met dagelijkse ondersteuning van een EnergieOperator haal je de juiste kennis en expertise in ‘huis’. De EnergieOperator schakelt regelmatig met jouw teeltmanager. Je voldoet doorlopend aan warmte, CO2 en lichtbehoefte passend bij jouw teeltstrategie.

Winst op alle energiemarkten

Je profiteert van maximaal financieel rendement over alle energiemarkten, ook intraday en onbalans. Rekening houdend met weersveranderingen, energiemarktomstandigheden, maar ook bij uitval van installaties op jouw bedrijf.

Datagedreven producten

Je haalt voordeel uit de bestaande diensten en datagedreven producten zoals BiedOptimaal en ontwikkelingen als BiedOptimaal Intraday. Omdat je sneller en beter kunt schakelen onderscheid je je van andere glastuinders.

Maximale ontzorging

Je bent verzekerd van minimale risico’s met zo laag mogelijke energiekosten. En je hebt meer rust in jouw bedrijfsvoering. Uiteraard houden we je via periodieke rapportages nauwgezet op de hoogte over de resultaten.

Hoe trotseer je alle energie-uitdagingen?

Het optimaliseren van de inzet van jouw assets, het zorgvuldig afwegen van risico’s en het verlagen van energiekosten vraagt continu aandacht. Het is van financieel belang dat je dit goed beheert. De energiemarkt fluctueert continu. Door slim en snel in te spelen op de energiemarkt en veranderende (weers-)omstandigheden optimaliseer je het rendement van jouw energie-installaties. Dit levert je geld op. Dat kan met EnergieBeheer.

EnergieBeheer omvat:

  • Continu optimaliseren van energiekosten.
  • Het voorspellen van de warmte-, belichtings- en CO2-behoefte, en de prijsontwikkelingen op de energiemarkt.
  • Het geautomatiseerd inbieden op de day-ahead-markt met inzet van BiedOptimaal.
  • Meerdere keren per dag inspelen op weersveranderingen via sturing van de installaties.
  • Volgen van de ontwikkelingen op de intraday-markt en het geautomatiseerd aanpassen en uitvoeren van intraday-orders.
  • De controle en aanpassingen van de stuurbox-instellingen gedurende de dag op basis van gewijzigde bedrijfsvoering en onbalansbewegingen. Acties nemen bij storingen aan de WKK(‘s). D.m.v. handelsacties op de intraday- of onbalansmarkt.
  • Acties en sturingen volgens een vastgestelde strategie.
  • Weekenden: 1x per dag controleren van de APX-bieding, de intraday-biedingen en de instellingen van de stuurbox.
  • Periodieke rapportages en analyses over de voortgang en de resultaten.
  • Toegang tot onze overzichtelijke handelsportal EnergyManager.

Voordelen van ontzorging volgens onze klanten

Totaaloplossing voor energiemanagement

Ben je enthousiast geworden over het uitbesteden van het energiemanagement voor jouw bedrijf en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze accountmanagers of EnergieSpecialisten zodat we kunnen kijken hoe we je dagelijks kunnen ondersteunen met je EnergieBeheer en hoe je slim verder kunt gaan met onze totaaloplossing voor energiemanagement.  

 

Je kunt contact met ons opnemen via het onderstaande formulier in te vullen of ons te bellen op 088-895 45 45. 

 

ARTIKEL | EnergieBeheer: de werkdag van EnergieOperator Jeroen van Es

moniques · 18/06/2019

Volledige ondersteuning bij uw energiemanagement; dat is waar het om draait bij EnergieBeheer. EnergieOperator Jeroen van Es neemt alle energiezaken van de klant uit handen. Hoe doet hij dit en hoe ziet zijn werkdag eruit?

Profiteer van EnergieBeheer

Ik wil ook dagelijkse ondersteuning met EnergieBeheer

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Of bel ons nu:

088-895 45 45