Je energiemanagement

in vertrouwde handen

Door je dagelijkse energiemanagement volledig over te laten aan AgroEnergy, minimaliseer je risico’s, gaan jouw energiekosten omlaag en heb je meer tijd voor jouw teelt.

Vragen? Neem dan contact met ons op.

EnergieBeheer van AgroEnergy

Met EnergieBeheer halen we dagelijks het maximale uit de energiemarkten voor je onderneming. Hiervoor maken we gebruik van al onze data-gedreven energieoplossingen om het optimale resultaat te realiseren. Bovendien zorgen onze EnergieBeheerders ervoor dat je dagelijkse energiestrategie gemonitord en uitgevoerd wordt. Door week- en maandrapportages houd je daarnaast een goed overzicht op je resultaten, ook als je meerdere locaties hebt. Onze EnergieSpecialisten nemen deze regelmatig met je door zodat je een vinger aan de pols houdt.

Wat zeggen anderen?

“AgroEnergy onderscheidt zich met nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Dat past goed bij de strategie en visie van Vereijken. Met de datagedreven diensten van AgroEnergy zijn we klaar voor de toekomst”. Hans Vereijken, Vereijken Kwekerijen.

Welke voordelen biedt EnergieBeheer?

Dagelijkse ondersteuning

Met dagelijkse ondersteuning van een EnergieBeheerder haal je de juiste kennis en expertise in ‘huis’. De EnergieBeheerder schakelt regelmatig met jouw teeltmanager en voert je dagelijkse energiestrategie uit, ook in het weekend. Je voldoet doorlopend aan warmte, CO2 en lichtbehoefte passend bij jouw teeltstrategie.

energiebeheer ondersteuning

Winst uit alle energiemarkten

Je profiteert van maximaal financieel rendement over alle energiemarkten, ook intraday, noodvermogen en onbalans. Rekening houdend met weersveranderingen, energiemarktomstandigheden, maar ook bij onderhoud of uitval van installaties op jouw bedrijf.

energiebeheer energiemarkten

Slimme innovatieve oplossingen

Je haalt voordeel uit onze innovaties BiedOptimaal en BiedOptimaal Intraday. BiedOptimaal berekent de optimale EPEX-bieding voor je. Met BiedOptimaal Intraday kunnen we op de dag zelf nog bijsturen bij onvoorziene omstandigheden. Omdat wij hierdoor sneller en beter kunt schakelen onderscheid jij je van andere glastuinders.

energiebeheer datagedreven

Minimale energiekosten - goed inzicht

Je bent ervan verzekerd dat we het maximale uit je energiestrategie halen tegen zo laag mogelijke energiekosten. En je hebt meer rust in jouw bedrijfsvoering. Uiteraard houden we je via periodieke rapportages nauwgezet op de hoogte over de resultaten, zodat je een goed overzicht houdt. Ook als je meerdere locaties hebt.

energiebeheer ontzorging

Hoe trotseer je alle energie-uitdagingen?

Het optimaliseren van de inzet van jouw assets, het zorgvuldig afwegen van risico’s en het verlagen van energiekosten vraagt continu aandacht. Het is van financieel belang dat je dit goed beheert omdat energie een significant onderdeel is van je totale bedrijfskosten. De energiemarkt fluctueert continu. Door slim en snel in te spelen op de energiemarkt en veranderende (weers-)omstandigheden optimaliseer je het rendement van jouw energie-installaties. Dit levert je geld op. Dat kan met EnergieBeheer. Uiteraard staan onze collega’s voor je klaar om je hierbij te ondersteunen. Zo ook onze EnergyOperator Jeroen van Es. Hoe hij dit doet? Lees hier zijn verhaal.

Jeroen van Es | EnergieBeheer

EnergieBeheer: wat kun je verwachten?

  • 100% ondersteuning: een team EnergieBeheerders die je dagelijkse energiemanagement uitvoeren om je energiekosten te minimaliseren, ook in het weekend
  • Gedegen voorspellingen van de warmte-, belichtings- en CO2-behoefte, en de prijsontwikkelingen op de energiemarkt
  • Optimalisatie over energiemarkten: o.a. EPEX, Intraday en noodvermogen
  • Uitvoering van je strategie met behulp van geavanceerde datagedreven energieoplossingen, zoals BiedOptimaal en BiedOptimaal Intraday

   

  • Bijsturing gedurende de dag bij gewijzigde bedrijfsvoering, veranderende weersomstandigheden en onbalanswegingen, bijvoorbeeld door aanpassing stuurbox of handelen op Intraday-markt of onbalans
  • Controle van stuurbox-instellingen
  • Inzicht en overzicht: door begrotingen, periodieke rapportages en analyses over de voortgang en resultaten
  • Uniformiteit in energiebeleid over meerdere locaties zodat vergelijkingen tussen locaties gemakkelijker worden

Totaaloplossing voor energiemanagement

Ben je enthousiast geworden over het uitbesteden van het energiemanagement voor jouw bedrijf en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze accountmanagers of EnergieSpecialisten zodat we kunnen kijken hoe we je dagelijks kunnen ondersteunen met je EnergieBeheer en hoe je slim verder kunt gaan met onze totaaloplossing voor energiemanagement.  

Je kunt contact met ons opnemen door het formulier in te vullen of ons te bellen op 088-895 45 45

Kom met ons in contact

Meer weten over EnergieBeheer? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen