SOLIDE PARTNER

AgroEnergy: slim verder voor de glastuinbouw

Binnen AgroEnergy hechten we veel waarde aan persoonlijke service, innovatie en betrouwbaarheid. We bieden slimme data-gedreven oplossingen aan, weten exact wat er speelt in de energiemarkt en omdat we ons richten op een niche sector, beschikken we over heel veel kennis van de tuinbouw. We ontwikkelen slimme, data-gedreven oplossingen die je helpen bij je energiemanagement. En bieden een compleet aanbod aan energieproducten. Of het nu gaat om het afnemen van gas, elektriciteit en warmte of het opwekken van groene energie.  

 

De missie van AgroEnergy is de energiekosten van onze klanten minimaliseren en dat merk je in alles wat we doen. Onze geautomatiseerde energieoplossingen besparen tijd en geld en zorgen ervoor dat je slimmere biedingen op de energiemarkten doet, afgestemd op jouw kas. We ontsluiten nieuwe energiemarkten om extra inkomsten te kunnen realiseren. Of beter in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden gedurende de dag.

Prijswinnende innovaties

Een van onze prijswinnende innovaties is BiedOptimaal. BiedOptimaal zorgt ervoor dat je kiest voor een zo optimaal mogelijke APX-bieding. We bepalen samen aan de hand van de data wat de beste energiestrategie is voor jouw bedrijf. Door telkens de data te analyseren in combinatie met onze slimme oplossingen, kunnen we ervoor zorgen dat je kunt besparen op je energiekosten.  Al onze innovaties ontwikkelen we samen met de tuinder, zodat we oplossingen bieden waar je echt wat aan hebt. 

Uitstekende service

Veel van onze klanten kiezen voor ons vanwege onze goede, persoonlijke service. Wij helpen je graag met al je energievragen, denken met je mee over je energiestrategie en doen ons uiterste best om de beste oplossing voor jouw energie-uitdagingen te vinden. 

Onderdeel van Eneco Groep

AgroEnergy is onderdeel van Eneco Groep, een groep van bedrijven die actief is in de energiesector. Met elkaar en samen met klanten en partners werken we aan de missie: duurzame energie van iedereen, zodat mensen zelf de regie nemen over energie. Met onze consistente koers zijn we koploper op gebied van duurzaamheid en innovatie. Nationaal en internationaal bieden we toegevoegde waarde aan bedrijven en consumenten met slimme producten en diensten. En we leveren een maatschappelijke bijdrage door het opwekken en leveren van groene energie.

Van energiecollectief naar energiepartner voor de glastuinbouw

In 2001 liberaliseerde de energiemarkt. Tuinders maakten zich zorgen, en vroegen zich af waar zij nu energie in moesten kopen. Uit deze zorgen ontstond AgroEnergy, een energie-inkoopcollectief zonder expliciete winstdoelstelling. De voordelen van gezamenlijk energie in- en verkopen werden daarin doorgegeven aan de tuinders.
In 2006 werd AgroEnergy volledig onderdeel van Eneco. De jaren erna groeide AgroEnergy meer en meer van energiecollectief naar energiepartner voor de glastuinbouw. Vandaag de dag vindt collectieve inkoop voornamelijk nog op kleinere schaal plaats. Wij zien dat steeds meer klanten hun eigen inkoopstrategie bepalen en hiermee goede resultaten behalen met slimme producten en energiemanagement tools die we samen ontwikkel(d)en.

Nieuwsgierig naar meer mijlpalen van AgroEnergy? Klik op de onderstaande afbeelding voor een volledige tijdlijn van 19 jaar AgroEnergy.

Groepsvoordelen: onbalanspoolvoordeel en debiteurenuitkering 

Bij AgroEnergy werken we met groepsvoordelen: onbalanspoolvoordeel en een debiteurenuitkering. Dat doen we al sinds het ontstaan van  AgroEnergy.

Hoe werkt onbalanspoolvoordeel nu precies? Op een aantal momenten in het jaar is er sprake van tweezijdig regelen op de onbalans. Meestal is de onbalansprijs voor afregelen (inkopen) gelijk aan opregelen (verkopen), maar op deze momenten is de prijs voor inkopen op onbalans hoger dan verkopen op onbalans. Binnen de AgroEnergy pool zijn er deelnemers die op zo’n moment inkopen en deelnemers die verkopen. De onbalanskosten worden tegen twee verschillende prijzen individueel afgerekend. Echter kan een deel inkoop en verkoop binnen de pool tegen elkaar worden weggestreept. Op poolniveau zijn de onbalanskosten dus lager. Omdat de deelnemers wel de onbalanskosten in rekening krijgen gebracht blijft er een voordeel over. Dit is het poolvoordeel. AgroEnergy is de enige leverancier hier een deel van uitkeert aan haar klanten. Zo ga je dus slim verder met AgroEnergy.

In 2020 hebben we ruim €500.000,- euro uitgekeerd. Ook streven we ernaar om elk jaar uit te keren aan debiteuren. Als blijkt dat er een overschot van de debiteurenpremie bestaat, wordt deze uitgekeerd. Op dit moment ziet het eruit dat we volgend jaar over 2020  weer een debiteurenuitkering kunnen doen.

Meer informatie

Wil je meer weten over AgroEnergy en wat we voor je kunnen betekenen?

Neem dan contact op. We helpen je graag.

Of bel ons op:

088 - 895 45 45