Elektriciteit afgestemd

op jouw bedrijf

Elektriciteitsverbruik kan een groot deel van je kosten in beslag nemen. Dan is het wel zo prettig dat je samenwerkt met een bedrijf dat er op gericht is om je totale energiekosten te minimaliseren. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende mogelijkheden voor het afnemen van elektriciteit.

VragenNeem dan contact met ons op.

Jouw mogelijkheden

Neem je veel elektriciteit af of juist wat minder? Wil je de mogelijkheid hebben om zelf op de lange termijnmarkten handelen of juist liever niet? Of wil je graag groene stroom? Selecteer de oplossing die het beste past bij jouw bedrijf.

Heb je moeite met kiezen? Wij staan je graag bij met onze specialistische energiekennis om de juiste oplossing voor jouw onderneming te vinden.

Elektriciteit foto

De eerlijke prijzen van de EPEX-dagmarkt

Voor de afname van je elektriciteit maken we voor je gebruik van de elektriciteitsdagmarkt. De EPEX (voorheen de APX)  werkt met dagelijks wisselende uurprijzen. Je wordt afgerekend op de daadwerkelijke uurprijzen van de handelsmarkt en hoeft je dus geen zorgen te maken of de vaste prijs die je vooraf vast hebt gelegd wel een goede keuze was. Je hoeft hier zelf verder niets voor te doen, wij zorgen dat alles geregeld wordt.

Onze handelsportal

Altijd al je gegevens bij de hand hebben en inzicht hebben in je energieplaatje? Dat kan in onze handelsportal EnergyManager. In deze beveiligde omgeving kun je al jouw energiezaken online regelen en inzien. Je persoonlijke resultaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Hier heb je inzicht in jouw transacties en een overzicht van je resultaten.

Certificaten van Oorsprong

Wek je meer stroom op dan dat je nodig hebt en lever je deze elektriciteit terug aan het net? Dan is het interessant om te kijken om jouw WKK in te schrijven bij een certificeringsinstantie: CertiQ, zodat je de opgewekte stroom kan certificeren. Aardgas gestookte WKK’s gelden als een van de schonere grijze bronnen van elektriciteit. Voor jou als tuinder biedt dit mogelijkheden wanneer je de aan het net teruggeleverde elektriciteit uit jouw WKK laat certificeren. De certificaten die je hierbij krijgt, zijn geld waard. AgroEnergy kan deze voor je verkopen.

Benchmark Kleinverbruik 

Op 3 april 2012 heeft de ACM (Autoriteit Consument en Markt) een definitief besluit genomen over een standaard modelcontract Gas en Elektra voor kleinverbruikers in Nederland. De doelstelling van een standaard modelcontract is om consumenten en andere kleinverbruikers een betere vergelijking te kunnen laten maken tussen energieleveranciers en de prijzen van de bewuste producten.

Groene stroom afnemen

Groene stroom is elektriciteit die schoon wordt geproduceerd en duurzamer is. Met groene stroom van AgroEnergy kies je voor een duurzamer product. Je kunt kiezen uit GVO’s van waterkrachtcentrales, Nederlandse windmolens en Europese windmolens. Zo werken we samen aan duurzamere energie voor de glastuinbouw. Neem contact op om meer uit te vinden over onze mogelijkheden.

Stroometiket

Nieuwsgierig naar de oorsprong van de elektriciteit van AgroEnergy? Het stroometiket geeft daar inzicht in. Bekijk hier het stroometiket van 2023.

Zelf groene stroom opwekken

Wil je zelf groene stroom opwekken via windmolens of zonnepanelen? AgroEnergy biedt verschillende mogelijkheden.

elektriciteit zon

Meer weten over elektriciteit? Onze specialisten helpen je graag verder!

Inkopen en verkopen op de lange termijnmarkten: EnergieRadar

Slimme energieoplossing voor de EPEX: BiedOptimaal

Gebruikmaken van de intradaymarkt: BiedOptimaal Intraday

Klant worden

Heb je interesse? Vul het formulier in en dan we nemen contact met je op!

Veelgestelde vragen

Andere mogelijke interessante informatie

Gas inkopen en verkopen

Kies het product dat het beste bij jouw bedrijf past.

Gas

Zonne-energie opwekken

Lees meer over onze mogelijkheden over het opwekken van groene energie met zonnepanelen.

Zon

Oplossingen voor energiemanagement

Bekijk de datagedreven oplossingen die kunnen helpen om je energiekosten te minimaliseren.

Datagedreven oplossingen

Wat vinden de klanten van AgroEnergy?

Lees de ervaringen van onze klanten.

Klantervaring
Zon