Op weg naar klimaatneutraal: Stap over op groene stroom

Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten als tuinder om klimaatneutraal te worden. Een van de mogelijkheden om CO2-uitstoot te verminderen is overstappen op groene stroom. Je kunt kiezen voor Europese of Nederlandse wind. Waar kies jij voor?

Groene stroom

Groene stroom, wat is dat nu precies? Groene stroom is opgewekt uit natuurlijke energiebronnen die nooit opraken, zoals zonne-energie, windenergie of water energie. Grijze stroom daarentegen is opgewekt uit fossiele brandstoffen. Dat zijn brandstoffen die wel opraken zoals olie, gas en kolen. De winning en omzetting van grijze energie is milieubelastend en dus niet duurzaam. Door te kiezen voor groene energie, maak je dus een duurzame keuze.

Groencertificaten

Kies je voor groene stroom dan kopen we groencertificaten voor je in. De kosten van de groencertificaten komen bovenop de elektriciteitsprijs. Met een groencertificaat of Garantie van Oorsprong certificaat garanderen we dat jouw stroom volledig wordt opgewekt door wind- en zonneparken.

Prijzen

Je kunt voor 2022 kiezen voor groene stroom op basis van Europese wind of, als je het iets dichterbij huis wilt, voor Nederlandse wind.

De meerprijs verschilt:

Meerprijs Europese wind:           0,18 ect/kWh (= 1,82 €/MWh)

Meerprijs Nederlandse wind:    0,33 ect/kWh (= 3,30 €/MWh)

Bovenstaande prijzen zijn geldig tot 22 oktober 2021. Neem contact op voor prijzen na 22 oktober.

Kies je voor Europese wind dan ontvang je groene stroom uit een windpark ergens in Europa. Door te kiezen voor Nederlandse wind, ben je er zeker van dat de groene stroom die je ontvangt uit een windpark in Nederland komt.

Hoe kan ik kiezen voor groene stroom?

Je kunt je aanmelden voor groene stroom voor 2022 door te mailen naar info@agro-energy.nl onder vermelding van je relatienummer of ons te bellen via telefoonnummer 088 – 895 45 45. Geef daarbij s.v.p. ook aan of je Europese of Nederlandse wind wilt en voor welke contracten.

Je bent dan in ieder geval voor heel 2022 verzekerd van groene stroom. In 2023 kun je weer kiezen voor andere elektriciteit indien gewenst.

Het is niet mogelijk om in 2022 nog te switchen voor 2022, omdat we dan al grijze stroom voor je hebben ingekocht.

MARKTVISIE | Cocktail aan prijsopdrijvende factoren deze week

Cocktail prijsopdrijvende factoren | marktvisie

ARTIKEL | Congestie stelt tuinbouw voor nieuwe uitdagingen, maar biedt ook kansen

Foto Congestie Artikel KAS Web

MARKTVISIE | Onzekerheid door naderend Noors onderhoud

Onzekerheid | marktvisie

MARKTVISIE | Gaswinter voorbij, gasprijzen dalen

Zonnepanelen