Continuïteit

met extra zekerheden

Van stabiele energieprijzen is vandaag de dag geen sprake meer: de prijzen gaan steeds meer op en neer. Tegelijkertijd groeit het aantal keuzeopties op het gebied van energie. ‘In control’ blijven wat betreft energiezaken, het waarborgen van de continuïteit, wordt dan ook steeds uitdagender. Sterker nog: dit kun je als tuinder niet alleen af.

Vragen?
Onze specialisten helpen je graag verder.

Fluctuerende energieprijzen

Dat de energieprijzen steeds meer fluctueren, komt onder meer doordat wind en zon een steeds grotere rol spelen in onze energievoorziening. En deze groene elektriciteit is niet altijd in dezelfde hoeveelheden aanwezig. Ook zijn de Nederlandse elektriciteitsprijzen meer en meer gekoppeld aan de stroomprijzen in de landen om ons heen. Waait het in België of Duitsland bijvoorbeeld minder en kan hier minder elektriciteit uit wind worden opgewekt, dan heeft dat meteen invloed op de elektriciteitsprijzen bij ons. Dit maakt het niet eenvoudig om de continuïteit in je energiemanagement te waarborgen. Zeker ook omdat er steeds meer energiemarkten komen en er meer en meer opties zijn om te voorzien in je energiebehoefte.

Continuïteit

Datagedreven oplossingen als back-up

De hamvraag is dan: hoe houd je binnen dit speelveld toch maximale controle over je energiezaken? Als ondernemer heb je immers geen tijd om continu de ontwikkelingen op de energiemarkten te monitoren en te kijken hoe je je installaties zo efficiënt mogelijk kunt inzetten. Slimme, datagedreven oplossingen kunnen helpen om enerzijds tijd te besparen en tegelijkertijd meer zekerheden in te bouwen. Het programma BiedOptimaal van AgroEnergy ontzorgt bijvoorbeeld bij het doen van de dagelijkse EPEX-biedingen. Dit programma destilleert, uit een breed scala aan data, de optimale EPEX-bieding en stuurt op een optimale inzet van bijvoorbeeld WKK en geothermie. En dat 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. Dit bespaart tijd en geeft meer grip.

Rust creëren 

Wil je als ondernemer nog een stap verder gaan, op meer vlakken worden ontzorgd en rust creëren, dan is er de dienst EnergieBeheer. Dit is een totaaloplossing met dagelijkse ondersteuning van een EnergieBeheerder. Hij koopt – aan de hand van jouw warmte- en elektriciteitsvraag – slim in op de diverse energiemarkt, monitort het juiste moment voor elektriciteitsverkoop, bepaalt de optimale WKK-inzet, et cetera. Op deze manier bespaar je tijd, krijg je meer controle en waarborg je de continuïteit in jouw energiemanagement!

Slimme datagedreven oplossingen voor handelen op de EPEX

Handelen op de lange termijn-markten

EnergieBeheer in vertrouwde handen

Meer weten over continuïteit? Wij helpen je graag verder!