Profiteer van prijsbewegingen op energiemarkten

Productie van zonne-energie en windenergie bepaalt steeds meer de de balans op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. Bij het wegvallen van de wind, stijgen de onbalansprijzen. Bij veel zonne-energie zijn de APX-prijzen laag. Heeft u elektrische installaties zoals een WKK of een warmtepomp? En kunt u deze flexibel inzetten? Dan heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de prijsbewegingen op de energiemarkten.

 

AgroEnergy levert producten en kennis om uw flexibel vermogen eenvoudig aan de energiemarkten te koppelen. Uw bedrijfsproces staat bij ons centraal. Zo houden we rekening met uw belichtingsschema’s, warmte- en CO2 behoefte. Door uw vermogen flexibel in te zetten draagt u actief bij aan de duurzame energietransitie en optimaliseert u uw energiekosten.

Verschillende markten

Er zijn drie regelmarkten waarop u flexibiliteit kunt verkopen. Via de regelmarkten koopt Tennet vermogen in om het elektriciteitsnetwerk in balans te houden. Daarnaast kunt u gebruik maken van de APX-markt, intradaymarkt en onbalanssturing. Tenslotte zijn netbeheerders op zoek naar flexibel vermogen voor congestiemanagement.

Dit grote aantal markten maakt het complex: Wat is voor u de juiste keuze? Het hoeft het niet moeilijk te zijn om te profiteren van deze flexmarkten. AgroEnergy is hierin al jaren actief en heeft hierdoor ruime ervaring opgebouwd. U kunt voor advies bij ons terecht zodat u doorlopend de juiste keuzes maakt die passen bij uw bedrijf.

In onze whitepaper leest u meer over de verschillende energiemarkten.

Intradaymarkt ontwikkelt zich snel

Wilt u na de APX nog uw elektrapositie bijstellen? Dan is sturen op de intradaymarkt een interessante optie. De markt is in Nederland in opkomst, we verwachten de komende jaren een grote groei in handelsvolume via deze markt. Op de intradaymarkt kunt u na APX per kwartier elektriciteit kopen en verkopen.

AgroEnergy werkt met klanten aan een uitbreiding op BiedOptimaal. Hiermee kunt u automatisch handelen op de intradaymarkt.

ARTIKEL | De intradaymarkt biedt nieuwe kansen voor tuinders

Rudolf de Vetten · 05/12/2016

Waarom zijn de ontwikkelingen op de intradaymarkt interessant voor u als tuinder? En welke rol speelt AgroEnergy hierin?

Noodvermogenpool

Grote incidenten zoals het uitvallen van een elektriciteitscentrale brengen de balans op elekticiteitsnetwerk in gevaar. Tennet is verantwoordelijk voor de handhaving van de balans op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. In eerste instantie zal Tennet vermogen bijschakelen dat online is. Maar wanneer dit onvoldoende is, zal Tennet een beroep doen op stilstaand vermogen. We noemen dit noodvermogen.

 

Heeft een WKK welke u voor een langere periode niet inzet? Of belicht intensief en bent bereid uw belichting tijdelijk terug te schakelen? Dan kan het interessant zijn om deel te nemen aan een noodvermogenpool. AgroEnergy regelt dit voor u.

Proefprojecten voor regelvermogen en congestiemanagement

AgroEnergy neemt deel aan verschillende proefprojecten voor congestiemanagement, energie-opslag, regelvermogen en flexibele transporttarieven.

We doen dit zodat tuinders hun flexibele vermogen kunnen profiteren van de opbrengsten op deze flexmarkten. Heeft u ideeën voor een proefproject  of heeft u hulp nodig bij een proefproject, neem contact met ons op! Samen zorgen we voor optimale energiekosten en een actieve rol van de tuinbouw bij de energietransitie.

MEER WETEN?

Ja, vertel mij mee over de mogelijkheden van flexibel vermogen

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Of bel ons nu:

088-895 45 45