Wil je klant van ons worden? Vul dan het aanmeldformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Uiteraard! Je kunt tussen 08:00 en 16:30 contact met ons opnemen via het volgende telefoonnummer: 088 – 895 4545. Je kan ook met ons chatten of een e-mail sturen naar: info@agro-energy.nl.
Nadat je ons aanmeldformulier hebt ingevuld, nemen we contact met je op. We bespreken de wensen en mogelijkheden en stellen een contract op. Na het accorderen van het contract, geven wij de aanmelding aan de netbeheerder door.
De tarieven zijn afhankelijk van het type contract en/of product. We informeren je hierover zodra duidelijk is welk contract/product bij jouw situatie past.
Onze overeenkomsten hebben een looptijd van een kalenderjaar. Als je de overeenkomst wilt opzeggen, kun je dit schriftelijk bij ons melden.
We hanteren een opzegtermijn van 6 maanden. Als je voor het opvolgende leveringsjaar wilt opzeggen, dien je dit voor 1 juli van het lopende leveringsjaar bij ons te melden. Bij een tussentijdse opzegging is het mogelijk dat wij een schadevergoeding bij je in rekening brengen. Raadpleeg voor aanvullende informatie het beleid schadevergoeding 2021.
Ja, het is mogelijk om alleen gebruik te maken van onze slimme, data-gedreven oplossingen. Neem voor meer informatie contact met ons op. Je bereikt ons tussen 08:00 en 16:30 via het volgende telefoonnummer: 088 – 895 4545. Je kan ook met ons chatten of een e-mail sturen naar: info@agro-energy.nl.
Ja zeker. Bekijk de pagina producten en zie daar welke optie bij je past.
Ja in principe wel, elke klant met een TradeGas of een TradePower contract heeft zijn eigen, vaste EnergieSpecialist.
Als je wilt weten hoe we omgaan met jouw privacy, kun je hier onze privacyverklaring bekijken.
Meer informatie over de tarieven vind je via het tarievenoverzicht op de pagina Klant worden.
Je krijgt toegang tot EnergyManager; onze handelsportal waar energiezaken overzichtelijk op een plek staan
Het is mogelijk om, tegen een meerprijs, groene elektriciteit af te nemen. Je kunt kiezen uit GVO’s van waterkrachtcentrales, Nederlandse windmolens en Europese windmolens.
Nee, wij plaatsen geen zonnepanelen.
Onder het kopje ‘nieuws’ vind je allerlei kennis over relevante onderwerpen voor de glastuinbouw.
In bepaalde gebieden leveren wij warmte, ook ondersteunen we bij de realisatie van warmteprojecten. Bekijk voor meer informatie deze pagina.
Stap 1: Oriënteer jezelf op de productie-installatie
Dit kun je doen via een installateur of leverancier van dit soort installaties. Zo’n installatie heb je nodig om terug te kunnen leveren. De productie-installatie of opwekinstallatie is datgene waarmee je elektriciteit kunt opwekken. Voorbeelden hiervan zijn windturbines en zonnepanelen. Er bestaan allerlei soorten opwekinstallaties. Daarom is het verstandig om te onderzoeken welke het beste aansluit bij jouw bedrijf. Ook is het verstandig om te checken of de installatie voldoet aan de nieuwste eisen (requirements for Generators (RfG) en de nieuwe Nederlandse Netcode elektriciteit).
Stap 2: Afsluiten van een aansluit- en transportovereenkomst (ATO) voor teruglevering
Om stroom terug te kunnen leveren aan het elektriciteitsnet, moet het contract – dat je hebt met je netbeheerder – aangepast worden. In het contract wordt dan gekeken of er voldoende capaciteit beschikbaar is op het energienet en of je aansluiting geschikt is om energie terug te leveren. Als dit allemaal in orde is, ontvang je een groene EAN-code. Deze code vind je terug in de aansluit- en transportovereenkomst.
Mocht je nog geen contract hebben met een netbeheerder, moet je zorgen dat je eerst een contract afsluit.
Stap 3: Aanvragen van subsidie
In sommige gevallen kun je subsidie krijgen als je stroom opwekt en teruglevert. De overheid heeft hiervoor een regeling opgesteld: Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Zo heb je onder andere een transportindicatie nodig. Deze kun je aanvragen bij je netbeheerder.
Stap 4: Aanvragen van certificering (Garanties van Oorsprong)
Om te bewijzen dat de opgewekte stroom duurzaam is, wordt er gewerkt met Garanties van Oorsprong (GvO). In deze certificaten staat dat de stroom op een duurzame manier opgewekt is. Deze certificering wordt uitgegeven voor de hoeveelheid stroom die je opwekt door Certiq (elektriciteit).
Stap 5: Zorg voor een geschikte meetinrichting
Als je stroom wilt terugleveren aan het elektriciteitsnet, moet je de meetinrichting van teruggeleverde elektriciteit registreren. Het meetbedrijf kan voor je uitzoeken of je meetinrichting geschikt is of dat er wat dingen aangepast moeten worden. Om hierachter te komen is het verstandig om contact op te nemen met je meetverantwoordelijke.
Stap 6: Laat je contract aanpassen bij de energieleverancier
Je ontvangt een vergoeding voor de elektriciteit die je teruglevert van je energieleverancier. Om deze vergoeding te ontvangen, heb je een contract nodig met je energieleverancier. Ook als je alleen stroom teruglevert. Als je al een bestaand contract hebt met een energieleverancier, kan het aanpassen van je contract gevolgen hebben voor je huidige contract. Neem daarom altijd contact op met je huidige energieleverancier.
Wil je een nieuwe aansluiting aanvragen? Dat kan! Dit kun je aanvragen via de service module bij je netbeheerder. Je geeft aan waar je een nieuwe aansluiting voor wilt aanvragen: grootverbruik gas- of elektriciteitsaansluiting.
Je kunt het volgende stappenplan volgen:
Bepaal welke aansluiting je nodig hebt
Vraag vervolgens een offerte aan
Geef akkoord op de offerte of als je vragen en/of andere opmerkingen hebt, neem je contact op met de netbeheerder
Bereid je voor, zodat de aansluiting gebruiksklaar opgeleverd kan worden
Doe een aanbetaling (alleen als het bedrag hoger is dan €10.000,-)
Opleveren van de aansluiting
Betaal de (resterende) factuur
Mocht je andere vragen hebben, kun je contact opnemen met onze afdeling AccountSupport. Zij kunnen je helpen in dit traject.