BiedOptimaal

Intraday

Gegarandeerd resultaat met BiedOptimaal Intraday. Automatisch inspelen op de actuele energievraag van jouw teelt tot een uur voor levering. Gebruik maken van een nieuwe markt, maximaal financieel rendement en direct zekerheid van energiekosten. Ga slim verder met handelen op de Intradaymarkt.

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Ontdek de Intradaymarkt

De intradaymarkt biedt nieuwe kansen om meer te halen uit de flexibiliteit die nodig is in de duurzame energiemarkt. De intradaymarkt is volop in ontwikkeling, elk jaar stijgt het verhandelde elektriciteitsvolume. Je kunt nu eenvoudig gebruik maken van de mogelijkheden van deze markt met onze slimme oplossing BiedOptimaal Intraday.

Uitbreiding BiedOptimaal

BiedOptimaal Intraday is een uitbreiding op het succesvolle BiedOptimaal voor de EPEX, dat al eerder de Nederlandse Data Science prijs won. BiedOptimaal Intraday kan snel en simpel toegevoegd worden aan BiedOptimaal voor de EPEX.

Slimme datagedreven oplossing

Deze slimme datagedreven oplossing houdt ook rekening met de laatste stralingsvoorspellingen, handig als je een belichtende tuinder bent. Werd er een dag eerder nog verwacht dat je de WKK 12 uur zou moeten inzetten voor de belichting? Recente weerberichten kunnen zomaar aangeven dat 10 uur voldoende is. Kies je er dan voor om jouw WKK aan te laten staan en lever je de stroom terug of laat je jouw lampen en WKK aan terwijl dit niet nodig is? Met BiedOptimaal Intraday wordt er gekeken wat de beste beslissing is voor jouw teelt en jouw portemonnee. Gemiddeld bespaar je al 5500 euro per hectare per jaar.

Waarom BiedOptimaal Intraday?

Meer handelsmomenten

BiedOptimaal Intraday kijkt tot 24 uur vooruit en kiest de beste handelsmomenten. Zo profiteer je van de beste prijzen op deze nieuwe markt.

Datagedreven oplossingen

Beter buffermanagement

Je buffer altijd op het juiste niveau? BiedOptimaal Intraday houdt jouw bufferstand continu in de gaten en stuurt bij wanneer nodig.

Prijszekerheid

Jouw elektriciteitspositie bijstellen na sluiting van de EPEX. Zo heb je zekerheid over jouw elektriciteitsprijs. En voorkom je onnodige onbalanskosten.

Gegarandeerd resultaat

BiedOptimaal Intraday handelt alleen voor jou wanneer je winst maakt. Gegarandeerd resultaat dus en een prettig gevoel.

 Hoe werkt het?

  • Elk uur lezen we je actuele bufferstand in en houden rekening met verandering in jouw CO2 en belichtingsvraag.
  • Een slim rekenmodel rekent de strategie uit die je het meeste voordeel oplevert. De buffer bijvullen? Reageren op goede marktprijzen? Of minder warmte maken?
  • De order gaat direct naar de intradaymarkt en de nieuwe gegevens gaan naar de WKK. Het financieel resultaat is voor jou.

Onze EnergieSpecialisten

Naast onze geautomatiseerde oplossingen die je van slim advies voorzien, word je ook begeleid door onze EnergieSpecialisten. Zij kennen als geen ander de energiemarkten en de glastuinbouw. Ze kunnen je bijstaan bij het realiseren van je energiestrategie, sparren graag met je over de beste oplossing en geven je inzicht in je energiezaken middels rapportages. Onze EnergieSpecialisten staan steeds nauw met je in contact om te zorgen dat de juiste biedingen voor je tuin gedaan worden bij gewijzigde omstandigheden. Als je wilt, kunnen zij de uitvoering van je energiestrategie volledig van je over nemen, de biedingen monitoren en het handelen op de intradaymarkt verzorgen.

Energiespecialisten | BiedOptimaal Intraday

Jouw voordeel

  • Jouw elektriciteit in- en verkoop afgestemd op jouw actuele situatie. Ook na het sluiten van de EPEX.
  • Financieel resultaat door te profiteren van prijsschommelingen op de intradaymarkt.
  • Verbeterd buffermanagement door continu bijsturen op basis van actuele bufferstand.
  • Zekerheid vooraf: vermijd onverwachte kosten op de onbalans.
  • Lager risico bij WKK storingen: verhandel direct jouw elektriciteit op intraday bij een storing.

Wilt u ook gegarandeerd resultaat met BiedOptimaal Intraday? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op, of bel ons nu: 088-895 45 45

Kom met ons in contact

Meer weten over onze energiediensten? Neem gerust contact met ons op.

Nieuws over BiedOptimaal Intraday

BiedOptimaal Intraday 3e tijdens uitreiking Innovation Award

Nieuwe energiemarkten Jeroen en Marjoland | AgroEnergy

Artikel | Nieuwe energiemarkten bieden volop kansen

Veelgestelde vragen