BiedOptimaal Intraday 3e tijdens uitreiking Innovation Award

AgroEnery heeft met haar slimme energieoplossing BiedOptimaal Intraday de 3e plek behaald tijdens de uitreiking van de Innovation Award 2021.

BiedOptimaal Intraday werd tijdens de uitreiking vertegenwoordigd door Hoofd Energiemanagement Chris Feijen en Business Analist Chiem Marquet. De dienst bestaat nu 2 jaar en is een uitbreiding op het succesvolle BiedOptimaal. “We zijn supertrots met de nominatie en dat we kunnen laten zien waar we de afgelopen jaren zo hard aan hebben gewerkt”, aldus Chris Feijen. Met Intraday kunnen tuinders automatisch inspelen op de actuele energievraag van de teelt tot een uur voor levering. Deze slimme energieoplossing werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week en is volledig automatisch. Ieder uur van de dag word je marktpositie tegen de intradayprijzen aangehouden en bij een juiste prijs en randvoorwaarden vindt er een transactie plaats. Transacties zijn daarbij mogelijk op kwartierniveau. Aansturing van de WKK via je stuurboxleverancier is ook geregeld. Je hebt er zelf dus geen omkijken naar.

Lovende woorden van jury

“Afgezet tegen andere sectoren is de glastuinbouw enorm goed op dreef met het onderwerp energie, mede door deze nieuwe tool. Dik verdiende nominatie!”

BiedOptimaal Intraday kreeg van de vier-koppige jury lovende woorden. “BiedOptimaal Intraday is een innovatie van een geheel andere orde. Het Internet of Things wordt alsmaar belangrijker: connecties breiden zich uit en worden completer. Doorontwikkeling van energiemanagementsystemen gaat snel. Het gemakkelijk, vlot en automatisch kunnen verkopen van stroom gedurende de dag is een belangrijke ontwikkeling op de flexmarkt voor teruglevering aan het net van WKK-stroom. Balancering van het net en de rol van de WKK daarin is essentieel om de transitie naar volledig klimaatneutrale energieopwekking mogelijk te maken. En we spreken hier natuurlijk over een enorm belangrijke kosten- of opbrengstenpost voor iedere teler! Dus de impact is enorm! Afgezet tegen andere sectoren is de glastuinbouw enorm goed op dreef met het onderwerp energie, mede door deze nieuwe tool. Dik verdiende nominatie! “

De bekendmaking van de winnaar was te volgen via een livestream van HortiContact. Ruim dertien exposanten hadden hun innovatie vooraf aangemeld bij de beursorganisatie van HortiContact. Uit al deze inzendingen werden drie innovaties genomineerd. AgroEnergy nam het tijdens de uitreiking op tegen winnaar Van Iperen. De tweede plek is verdiend door Koppert Biological Systems.

Beluister hier het interview van Paprika Tasty Radio met Chris Feijen

Lees ook het artikel ‘Haal meer uit je WKK met Intraday’ 

 

MARKTVISIE | Gasmarkt blijft gespannen reageren op ongeplande verstoringen

Gasmarkt

AgroEnergy keert weer onbalanspoolvoordeel uit aan klanten

Onbalanspoolvoordeel

EVEN VOORSTELLEN | Eveline Smit, Senior Account Support

Eveline Smit | Even voorstellen

ARTIKEL | Handelen in elektriciteit: meer opties én meer maatwerk

Handelen