NIEUWS | AgroEnergy lanceert nieuwe dienstverlening ‘EnergieMonitor’

Alle energiekosten van de glastuinbouw ondernemer in één handig overzicht.

Maandag 16 januari, Rotterdam – Vandaag lanceert AgroEnergy, energiepartner voor de glastuinbouw, de EnergieMonitor. Een nieuwe dienst voor klanten van de dienstverlener voor het inzichtelijk maken van haar energiekosten. De tool laat niet alleen energiekosten uit het verleden zien, maar focust voornamelijk op de toekomstige energiekosten. Op basis van ingenomen posities, marktprijzen en geprognotiseerd volume, berekent de tool de toekomstige energiekosten uit. Hiermee wordt het voor klanten van AgroEnergy een stuk makkelijker haar energiestrategie te baseren op cijfers en prognoses.

Chris Feijen, Hoofd Energiemanagement bij AgroEnergy: “Goed energiemanagement begint met inzicht. Zeker in deze tijden is dat extra belangrijk. Wat waren de energiekosten in het verleden en wat mag ik verwachten voor de komende jaren met de huidige prijzen? Om die inzichten te geven lanceren wij de EnergieMonitor.”

Klanten van AgroEnergy kennen de tool al via hun persoonlijke Energie Specialist. Met een aantal nieuwe features en overzichten kan de tool nu ook beschikbaar worden gesteld aan de tuinders via hun handelsportal. Ook maakt de tool het makkelijker overzichten aan te leveren aan financiële dienstverleners om zo in beeld te krijgen wat de toekomstige kosten voor de glastuinbouw ondernemer zijn.

Business Analist Joachim Marquet testte de nieuwe dienst middels een pilot onder een select groepje klanten: “De reacties waren erg positief. Klanten die deelnamen aan de pilot lieten weten de EnergieMonitor voornamelijk simpel en efficient te vinden. Daarnaast kwam de feedback dat het onze klanten veel tijd scheelt. Waar zij voorheen zelf wekelijkse prognoses maakten en energiekosten goed inzichtelijk probeerden te krijgen, gebruiken zij nu de EnergieMonitor wat veel werk wegneemt. Tot slot beoordeelden zij de overzichten als waardevol voor subsidieaanvragen of banken.“

EnergieMonitor is vanaf vandaag inzetbaar voor klanten.

MARKTVISIE | Gasmarkt blijft gespannen reageren op ongeplande verstoringen

Gasmarkt

AgroEnergy keert weer onbalanspoolvoordeel uit aan klanten

Onbalanspoolvoordeel

EVEN VOORSTELLEN | Eveline Smit, Senior Account Support

Eveline Smit | Even voorstellen

ARTIKEL | Handelen in elektriciteit: meer opties én meer maatwerk

Handelen