Nieuwe markten,

nieuwe kansen

Door de verdere verduurzaming van onze energievoorziening komen er steeds meer nieuwe markten waarop je als tuinder actief kunt zijn. Flexmarkten zoals intraday, noodvermogen en congestie bieden kansen, maar brengen ook veel vragen en uitdagingen met zich mee. Hoe profiteer je optimaal van deze nieuwe mogelijkheden? En wanneer kies je voor welke markt? Onze energiespecialisten staan voor je klaar.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag verder.

Energiekosten minimaliseren met nieuwe energiemarkten

De energietransitie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook kansen en mogelijkheden. Nieuwe markten waarmee je als tuinder je energiekosten kunt verlagen. Welke nieuwe markt is voor jouw onderneming interessant?

Intradaymarkt

Groene energiebronnen zoals wind en zon, zijn zeer weersgevoelig. Dit kan tot grote fluctuaties in de prijs leiden waar je als tuinder gedurende dag op in wilt kunnen spelen. De Intradaymarkt is daar bij uitstek geschikt voor.

#1 Intradaymarkt

Noodvermogen

Door de weersgevoelige energieproductie door wind en zon wordt het voor netbeheerders een steeds grotere uitdaging om vraag en aanbod op elkaar aan te laten sluiten. Als tuinder ben je in een unieke positie om hierbij te helpen.

#2 noodvermogen

Congestiemanagement

Er wordt elektriciteit geproduceerd en gevraagd op plekken waar dat voorheen veel minder het geval was. De elektriciteitsnetten zijn hier nog niet op aangepast, wat soms leidt tot lokale overbelasting. De glastuinbouw kan hierbij helpen.

#3 Congestiemanagement

Profiteren van nieuwe markten? Wij helpen je op weg

Onze EnergieSpecialisten gaan graag met je in gesprek over de energie-uitdagingen waar jij tegenaan loopt. Ze helpen je om de juiste oplossingen te vinden en maximaal te profiteren van de nieuwe energiemarkten.

Profiteren Van Nieuwe Markten?

Meer weten over nieuwe energiemarkten? Wij helpen graag verder.

Nieuwe energiemarkten Jeroen en Marjoland | AgroEnergy

Artikel | Nieuwe energiemarkten bieden volop kansen

ARTIKEL | Congestiemanagement: veel interesse in leveren en afnemen flexibel vermogen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de energiemarkt? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Je kunt contact met ons opnemen door het formulier in te vullen of ons te bellen op 088-895 45 45.

contact Nieuwe markten, nieuwe kansen

Veelgestelde vragen