NIEUWS | Dit weekend gaat de zomertijd in

Monique Smid · Thursday 28 March 2019

Aankomend weekend is het zover, dan gaat in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart de zomertijd weer in. Wat betekent dit voor uw APX-bieding?

Aankomend weekend is het zover, dan gaat in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart de zomertijd weer in. Op zondag 31 maart wordt de klok om 02:00 uur een uur vooruit gezet.

Wat betekent dit voor uw APX-bieding voor zondag 31 maart?
Dit is de APX-bieding die op zaterdag 30 maart wordt verhandeld. Voor deze dag wordt het uur 02:00 tot 03:00 van uit bieding niet meegenomen.

Wat moet u doen?
In principe hoeft u niets te doen. Heeft u een APX-bieding aangemaakt of klaarstaan voor 02:00 tot 03:00 uur op zondag 31 maart? Dan wordt dit uur niet meegenomen in de bieding én levert dat geen match op. U hoeft de bieding voor dit uur niet te verwijderen.

Bent u een belichtende tuinder?
Dan wilt u misschien uw biedschema aanpassen aan de veranderde zonsopkomst en -ondergang. Het is tenslotte een uur later licht en het wordt een uur later donker. U kunt uw bieding voor zondag 31 maart daar op aanpassen tot uiterlijk zaterdag 30 maart 10:30 uur.

Bij uw OTC-biedingen is er al rekening gehouden met het feit dat dit uur niet bestaat. Het uur wordt dan ook niet getoond op uw positie-/afrekenscherm.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op via: 088 – 895 45 45 of info@agro-energy.nl.

Deel op

Gerelateerde artikelen