Minimale energiekosten, maximale ontzorging

Ervaart u ook dat uw energiemanagement steeds complexer wordt en continu focus vraagt? En met meerdere energiemarkten, meer eigen installaties en beschikbare data, is het belangrijk dat u snel en overwogen keuzes maakt. EnergieBeheer is een totaalpakket van datagedreven producten met dagelijkse ondersteuning van een EnergieOperator. Door uw dagelijkse energiemanagement volledig over te laten aan AgroEnergy, minimaliseert u risico’s, gaan uw energiekosten omlaag en heeft u meer tijd voor uw teelt.

Welke voordelen biedt EnergieBeheer?

Dagelijkse ondersteuning

Met dagelijkse ondersteuning van een EnergieOperator haalt u de juiste kennis en expertise in ‘huis’. De EnergieOperator schakelt regelmatig met uw teeltmanager. U voldoet doorlopend aan warmte, CO2 en lichtbehoefte passend bij uw teeltstrategie.

Winst op alle energiemarkten

U profiteert van maximaal financieel rendement over alle energiemarkten, ook intraday en onbalans. Rekening houdend met weersveranderingen, energiemarktomstandigheden, maar ook bij uitval van installaties op uw bedrijf.

Datagedreven producten

U haalt voordeel uit de bestaande diensten en datagedreven producten zoals BiedOptimaal en ontwikkelingen als BiedOptimaal Intraday. Omdat u sneller en beter kunt schakelen onderscheidt u zich van andere glastuinders.

Maximale ontzorging

U bent verzekerd van minimale risico’s met zo laag mogelijke energiekosten. En u heeft meer rust in uw bedrijfsvoering. Uiteraard houden we u via periodieke rapportages nauwgezet op de hoogte over de resultaten.

Hoe trotseert u alle energie-uitdagingen?

Het optimaliseren van de inzet van uw assets, het zorgvuldig afwegen van risico’s en het verlagen van energiekosten vraagt continu aandacht. Het is van financieel belang dat u dit goed beheert. De energiemarkt fluctueert continu. Door slim en snel in te spelen op de energiemarkt en veranderende (weers-)omstandigheden optimaliseert u het rendement van uw energie-installaties. Dit levert u geld op. Dat kan met EnergieBeheer.

EnergieBeheer omvat:

  • Continu optimaliseren van energiekosten.
  • Het voorspellen van de warmte-, belichtings- en CO2-behoefte, en de prijsontwikkelingen op de energiemarkt.
  • Het geautomatiseerd inbieden op de day-ahead-markt met inzet van BiedOptimaal.
  • Meerdere keren per dag inspelen op weersveranderingen via sturing van de installaties.
  • Volgen van de ontwikkelingen op de intraday-markt en het geautomatiseerd aanpassen en uitvoeren van intraday-orders.
  • De controle en aanpassingen van de stuurbox-instellingen gedurende de dag op basis van gewijzigde bedrijfsvoering en onbalansbewegingen. Acties nemen bij storingen aan de WKK(‘s). D.m.v. handelsacties op de intraday- of onbalansmarkt.
  • Acties en sturingen volgens een vastgestelde strategie.
  • Weekenden: 1x per dag controleren van de APX-bieding, de intraday-biedingen en de instellingen van de stuurbox.
  • Periodieke rapportages en analyses over de voortgang en de resultaten.
NIEUWS | AgroEnergy introduceert nieuwe dienst EnergieBeheer

moniques · 14/08/2018

Energiemanagement in de tuinbouw wordt steeds complexer en vergt een continue focus. AgroEnergy ondersteunt en ontzorgt hierin met een nieuwe dienst: EnergieBeheer.

Profiteer van Energiebeheer

Ik wil ook dagelijkse ondersteuning met Energiebeheer

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Of bel ons nu:

088-895 45 45