EnergieRadar | Peter van de Werken

Energie is een belangrijke kostenpost voor de glastuinbouw. Een goede energiestrategie is daarom een must en helpt bij het optimaliseren van de energiekosten. EnergieRadar ondersteunt hierin, en helpt bij het gespreid opbouwen van een energiepositie voor de lange termijn.

“Tuinders met EnergieRadar betaalden gemiddeld 1 cent minder voor gas per m³ dan tuinders die op emotie handelden.”

Hoe werkt EnergieRadar?

“Vooraf wordt altijd de strategie van de klant doorgesproken”, vertelt EnergieSpecialist Luuk van den Brandt. “Voor welke producten wordt EnergieRadar ingezet? Hoeveel gas, warmte en elektriciteit wil hij vooraf vastleggen? En wil hij eventueel ook verkopen? EnergieRadar bepaalt vervolgens wanneer zich een gunstig in- of verkoopmoment voordoet.”

Is er sprake van een geschikt handelsmoment? Dan ontvangt de klant een alert via de EnergyManager app en via e-mail. Daarnaast ondersteunt de EnergieSpecialist zijn klant continu bij het energiemanagement, en bekijken zij samen hoe energiestrategie optimaler kan.

Alsof iemand over je schouder meekijkt

Peter van de Werken gebruikt EnergieRadar als leidraad bij de inkoop van elektriciteit en gas. Hij legt zestig procent van de benodigde energie vooraf vast.

“Voorheen nam ik vaak beslissingen op gevoel, of naar aanleiding van berichten in de media of op de handelsportal van AgroEnergy. Maar omdat de energiemarkt ondoorzichtig en complex is, zocht ik nog meer houvast; die biedt de EnergieRadar mij.”

Als zich een gunstig handelsmoment voordoet, kan Van de Werken zelf bepalen wat hij hiermee doet. “Ik overleg dan met Luuk wat handig is om te doen. Dat ervaar ik als heel prettig. AgroEnergy onderscheidt zich voor mij vooral door de goede service en begeleiding. Dit, in combinatie met de ondersteuning door EnergieRadar, geeft mij handvatten om weloverwogen beslissingen te nemen. EnergieRadar helpt om gunstig in te kopen, bespaart tijd en biedt rust. Ik sta er niet alleen voor en dat voelt goed.”

Meer weten over EnergieRadar? Lees meer over hoe u uw energiestrategie kan optimaliseren met EnergieRadar.

Nieuwsgierig naar meer klantverhalen?