Update

Warmteproducten

Het is je vast niet ontgaan dat we te maken hebben met ongekende prijsontwikkelingen op de gasmarkt, maar ook op de elektriciteitsmarkt. Sinds dit voorjaar is een stijging van de gasprijs ingezet en die stijging lijkt geen eindpunt te hebben. We hebben gasprijzen genoteerd van meer dan 100 €ct per m3. De APX (elektriciteit) noteert ook prijsniveaus structureel van meer dan 200 €/MWh.

Wat betekent dit voor jou?

Je neemt warmte van ons af en hebt niet direct te maken met deze gas- en elektriciteitsprijzen. In de warmteprijs voor dit jaar merk je vrijwel niets van de huidige marktprijzen gas en elektriciteit. Alleen als je een ‘variabel volume’ afneemt ga je dit wel merken. Om verdere kosten te drukken, is het de moeite waard om de komende tijd te focussen op het besparen van energie.

De huidige prijsontwikkelingen hebben veel impact op de productiekosten. Deze hoge kosten nemen wij (WEB en AgroEnergy) momenteel voor onze rekening. Ons warmteaanbod wordt wel beperkter. Het is voor ons van belang om de kosten niet onnodig hoog op te laten lopen.

Hoe minimaliseren we de productiekosten?

Wij doen er het maximale aan om de productiekosten te minimaliseren. De elektriciteitsprijs heeft inmiddels een niveau bereikt dat Warmtebedrijf Bergschenhoek (WEB) heeft moeten besluiten minder warmtepomp-vermogen in te zetten. We proberen dit zo veel mogelijk op te vangen met de RoCa Aansluiting, maar ook de inkoopprijs van deze warmte ligt hoger dan wat u nu aan ons betaalt.

Begroting komend jaar

Komend jaar verwachten we dat de tarieven hoger uitkomen. Dit ga je onder meer merken in de SDE+ correctie en het tariefcomponent ‘Variabele kosten’. Je EnergieSpecialist kan je helpen om meer inzicht te geven wat dit voor je betekent met behulp van een begroting.

Vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van het artikel? Neem dan contact op met je EnergieSpecialist.