Zondag 29 oktober gaat de wintertijd in

Op zondag 29 oktober 2023 gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat ’s nachts om 3:00 uur de klok 1 uur terug wordt gezet.

Het uur 2:00 – 3:00 uur komt aanstaande zondag dus twee keer voor. Deze zondag heeft in lokale tijd gezien dus 25 uur in plaats van de gebruikelijke 24 uur.

Wat betekent dit voor uw EPEX-bieding?

Op EnergyManager biedt u voor zondag 29 oktober 24 uren in. Aangezien de EPEX-beurs gebaseerd is op de lokale tijd, bieden wij op de EPEX voor deze dag 25 uren in. Wij nemen uw bieding op uur 2 automatisch dubbel mee richting de EPEX. Hier hoeft u zelf dus niks voor te doen.

Bent u een belichtende tuinder?

Dan wilt u misschien uw biedschema aanpassen aan de veranderde zonsopkomst en -ondergang. Het is tenslotte een uur eerder licht en het wordt een uur eerder donker. U kunt uw bieding voor zondag 29 oktober daar op aanpassen tot uiterlijk zaterdag 28 oktober 10:30 uur.

Wintertijd in BiedOptimaal

BiedOptimaal houdt rekening met de wisseling van de zomer- naar wintertijd. In de voorspelling van uw warmteverbruik wordt er rekening gehouden met een uur extra warmtevraag.

Let u er ook op om de tijd in uw klimaatcomputer aan te passen? Hiermee zorgt u ervoor dat de realisatie data goed meegenomen worden in de volgende biedingen.

EPEX-resultaat via de mail

Het EPEX-resultaat dat u ’s middags per mail ontvangt wordt automatisch gegenereerd door ons systeem. Hierin worden ook 25 uren getoond (zoals te zien in onderstaand schema), met twee keer vermelding van uur 2.

Stuurinformatie

In de stuurinformatie ten behoeve van de schakelboxen is het extra uur verwerkt (uur 2 komt er twee keer in voor); extra maatregelen zijn daar dus niet nodig. In uw positie en afrekenscherm op de handelsportal van AgroEnergy ziet u op 29 oktober ook 25 uren staan, waarbij uur 2 twee keer voorkomt.

MARKTVISIE | Record aantal aaneengesloten dagen met negatieve EPEX spot uurprijzen

Record EPEX spot uurprijzen

MARKTVISIE | Hoger prijspeil lokt LNG-schepen naar Europa(pa)

windmolens-afrr-regelvermogen

ARTIKEL | Congestie stelt tuinbouw voor nieuwe uitdagingen, maar biedt ook kansen

Foto Congestie Artikel KAS Web

MARKTVISIE | Verviervoudiging negatieve uurprijzen in april

Termijnprijzen