NIEUWS | Dit weekend gaat de zomertijd in

Aankomend weekend is het zover, dan gaat in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart de zomertijd weer in. Op zondag 29 maart wordt de klok om 02:00 uur een uur vooruit gezet.

Wat betekent dit voor uw APX-bieding voor zondag 29 maart?
Dit is de bieding die op zaterdag 28 maart wordt verhandeld. Voor deze dag wordt het uur 02:00 tot 03:00 van uw APX-bieding niet meegenomen.

Wat moet u doen?
In principe hoeft u niets te doen. Heeft u een APX-bieding aangemaakt/klaarstaan voor het uur 02:00 tot 03:00 uur op zondag 29 maart? Dan wordt dit uur NIET meegenomen in de bieding én levert dat dus ook geen match op. U hoeft de bieding voor dit uur niet te verwijderen.

Bent u een belichtende tuinder?
Dan wilt u misschien uw biedschema aanpassen aan de veranderde zonsopkomst en -ondergang. Het is tenslotte een uur later licht en het wordt een uur later donker. U kunt uw bieding voor zondag 29 maart daar op aanpassen tot uiterlijk zaterdag 28 maart 10:30 uur.

Bij uw OTC-biedingen is er al rekening gehouden met het feit dat dit uur niet bestaat. Het uur wordt dan ook niet getoond op uw positie-/afrekenscherm.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op via: 088 – 895 45 45 of info@agro-energy.nl.

MARKTVISIE | Turbinecommotie duwt gasprijzen naar 200 €ct/m3

Turbinecommotie | marktvisie

BLOG | Europa en gas: aan de bal of speelbal?

Peter van den Berg

MARKTVISIE | Terecht gebleken optimisme over NordStream1 doet gasprijzen dalen

MARKTVISIE | Onverwachte aanbodverstoringen Noorwegen geven verdere prijsstijging

gas-prijzen