EVEN VOORSTELLEN | Deborah Kalishoek, Senior Administratie & Facturatie

Aanvankelijk had ze de ambitie om aan de slag te gaan in het theater, maar bij toeval belandde ze in de energiewereld. Sinds 1 november vorig jaar werkt Deborah Kalishoek als Senior Administratie en Facturatie bij AgroEnergy. Hier houdt ze de impact van wet- en regelgeving in de gaten, verricht ze uitvoerende werkzaamheden en kijkt ze hoe processen beter en efficiënter kunnen worden ingericht. “Ik voelde me vanaf dag één heel erg welkom bij AgroEnergy.”

 

Wie is Deborah Kalishoek? Kun je meer over jezelf vertellen?

“Ik ben 31 jaar, oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam en nu woonachtig in Nieuw-Beijerland Hier woon ik met mijn man Alex, ons zoontje Arthur van 3 en dochter Madelief van 1. Het bevalt me prima in de Hoeksche Waard: ik geniet van de rust, terwijl de stad toch dichtbij is.

In mijn vrije tijd lees ik graag. Fictie of non-fictie, dat maakt me niet uit. Wel heb ik een voorliefde voor geschiedenisboeken. Daarnaast ben ik een echte muziekliefhebber. Mijn muzieksmaak is heel breed: ik luister klassieke muziek, maar ook hardrock. Muziek is een bijzonder iets: het kan je stemming versterken, maar ook veranderen. Soms maak ik ook zelf muziek, ik speel dwarsfluit. Verder houd ik enorm van lekker eten, uit verschillende keukens. Voor een goede maaltijd kun je me midden in de nacht wakker maken!”

Als tiener droomde je van een toekomst in het theater?

“Dat klopt; na de middelbare school ging ik Theaterwetenschap studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn ouders namen me als kind al veel mee naar musea en theaters, daarnaast spraken de theatervakken die ik op de middelbare school volgde me erg aan. De studie focuste vooral op het organiseren en regisseren van theatervoorstellingen; daar komt enorm veel bij kijken.”

Na je studie ging je aan de slag bij een theater?

“Nee, het liep totaal anders. Toen ik in 2013 afstudeerde was de arbeidsmarkt erg slecht. Er waren nauwelijks banen te krijgen, veel universitair geschoolden gingen ver beneden hun niveau aan de slag. Toen ik kon beginnen op de klantenservice van netbeheerder Stedin besloot ik die kans dan ook te grijpen. Vooral omdat werd aangegeven dat ik op termijn kon doorgroeien binnen het bedrijf. Ik werkte eerst op de particuliere klantenservice, later op de grootzakelijke klantenservice. Uiteindelijk ging ik aan de slag op de afdeling van Stedin die zich bezighield met duurzame energie voor grootzakelijke klanten. Ik had het vooraf absoluut niet verwacht, maar kon echt mijn creativiteit kwijt in deze rol. Ik kreeg de ruimte om mee te denken over de inrichting van processen, de vertaling van klantwensen in uitvoerende processen, et cetera. Zo raakte ik gaandeweg steeds meer gefascineerd door de energiewereld.”

Hoe kwam je in november vorig jaar terecht bij AgroEnergy?

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde eigenlijk verder kijken binnen Stedin, toen een recruiter mij benaderde voor de functie van Senior Administratie en Facturatie bij AgroEnergy. Dat leek me wel iets, dus ik ging een gesprek aan. Het klikte en toen was de knoop snel doorgehakt.”

Wat houdt de functie van Senior Administratie en Facturatie precies in?

“Dat is nog niet helemaal uitgekristalliseerd, maar op dit moment heb ik drie aandachtsgebieden. Ik volg de wijzigingen in wet- en regelgeving en vooral of deze van invloed zijn op de systemen en processen binnen AgroEnergy. Zo zorgt een bepaalde wetswijziging er bijvoorbeeld voor dat onze meetdata straks op een andere manier worden aangeleverd. Om ervoor te zorgen dat processen optimaal blijven draaien, moeten zaken worden aangepast in onze systemen.

Daarnaast ben ik meewerkend voorvrouw van het Team Administratie en Facturatie. Ik ondersteun mijn vijf collega’s bij de uitvoerende werkzaamheden. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld facturen maak en vragen van klanten en collega’s beantwoord. Verder probeer ik met een soort helikopterview naar de processen van onze afdeling te kijken, om inzicht te krijgen in wat er beter en efficiënter kan.”

Dat klinkt afwisselend!

“Dat is het ook, mijn baan biedt enorm veel variatie. En daar geniet ik ook van; ik ben niet iemand die goed gedijt bij repeterende werkzaamheden. Fijn is ook dat ik veel vrijheid en ruimte krijg om zaken naar eigen inzicht vorm te geven. Daarnaast zit ik echt op mijn plek bij AgroEnergy. Het is een kleine en platte organisatie, waardoor de lijnen kort zijn en je snel kunt schakelen. Je staat dichtbij het vuur, kunt echt een verschil maken; daar word ik blij van. Daarnaast geniet ik van de passie en betrokkenheid van mijn collega’s; hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Het is een fijne club mensen, waar ik me vanaf dag één heel erg welkom voelde.”

Hoe heb je de glastuinbouw leren kennen?

“Als een bijzondere en boeiende wereld! Ik had niet verwacht dat het vak van glastuinder zo veelomvattend zou zijn. Ondernemers in de glastuinbouw zijn breed georiënteerd en hebben kennis van zaken. Op heel veel vlakken, ook als het gaat om energie. Ze zijn goed onderlegd en weten waar ze het over hebben.”

 

Ben jij na het lezen van dit verhaal ook enthousiast om te komen werken bij AgroEnergy? Bekijk dan hier de openstaande vacatures. 

 

 

MARKTVISIE | Gasmarkt blijft gespannen reageren op ongeplande verstoringen

Gasmarkt

AgroEnergy keert weer onbalanspoolvoordeel uit aan klanten

Onbalanspoolvoordeel

EVEN VOORSTELLEN | Eveline Smit, Senior Account Support

Eveline Smit | Even voorstellen

ARTIKEL | Handelen in elektriciteit: meer opties én meer maatwerk

Handelen