BLOG| De inspiratie van dromen

Soms raak je onverwacht in een gesprek verwikkeld dat je meer doet dan je had verwacht. Zo had ik een gesprek met een collega over een aantal praktische zaken die geregeld moesten worden. Niets bijzonders. Toen ik haar vroeg hoe het met haar ging werd ik verrast. Haar ogen gingen twinkelen. Er verscheen een grote glimlach op haar gezicht. Ze zei: “Ik ga mijn droom realiseren!”

Dat prikkelt. Of je het wilt of niet. Er komt energie los. Een droom verwezenlijken! Hoe vaak hoor je mensen dat vertellen? Ik hoor het niet vaak. Je zou kunnen zeggen: te weinig. Maar een droom realiseren gaat niet vanzelf. Het is niet makkelijk. Het is spannend. Er moeten offers voor gebracht worden. Zo vertelde ze dat ze een behoorlijk financieel risico loopt. Ze weet niet of het lukt en loopt het risico dat ze veel prive geld verliest. Mogelijk zelfs meer dan ze nu bezit.

Multimiljonair

Waarom dan toch dit risico? Waarom zou je dit doen? Waarschijnlijk omdat het realiseren van een droom – of je het bereikt of niet – meer waarde heeft dan vasthouden aan het bestaande. Ik begrijp dat wel. Als ik haar lach, haar energie en haar enthousiasme zou kunnen vertalen in euro’s dan gok ik dat ze zich multimiljonair voelt. Een ander leven, meer tijd en aandacht voor dingen die belangrijk zijn, daar gaat ze voor. Het ging niet alleen maar om het bedrijf dat ze wil oprichten, maar ook om het hele leven dat daarbij hoort. Wauw!

“Inspiratie, een doel, enthousiasme en een visie brengen mensen bij elkaar en laten dingen gebeuren, die je nooit had kunnen plannen”

Ik herken haar enthousiasme wel. Met een aantal collega’s ben ik ook bezig met een enorm spannend project. De ambities zijn hoog. De lol en de spanning die erbij horen zijn goud waard. Risico’s nemen hoort erbij. Dat is niet erg als je overtuigd bent van je visie, van de kansen die in het vooruitzicht liggen.

Inspireren

Het is een cliché. Toch is het zo waar. Vooruit bewegen, kansen pakken, open staan voor vernieuwing geeft nieuw perspectief. Het is spannend, maar het kan ook die twinkeling brengen, die we zo nodig hebben. Dat geldt niet alleen voor een individu, maar ook voor bedrijven. Zelfs voor een sector. Inspiratie, een doel, enthousiasme en een visie brengt mensen bij elkaar en laat dingen gebeuren, die je nooit had kunnen plannen. Wie ga jij morgen inspireren met jouw verhaal?

MARKTVISIE | Record aantal aaneengesloten dagen met negatieve EPEX spot uurprijzen

Record EPEX spot uurprijzen

MARKTVISIE | Hoger prijspeil lokt LNG-schepen naar Europa(pa)

windmolens-afrr-regelvermogen

ARTIKEL | Congestie stelt tuinbouw voor nieuwe uitdagingen, maar biedt ook kansen

Foto Congestie Artikel KAS Web

MARKTVISIE | Verviervoudiging negatieve uurprijzen in april

Termijnprijzen