Team Manager

Klantprocessen

AgroEnergy, een dochteronderneming van Eneco, leidt de markt in duurzame energieoplossingen voor de glastuinbouw en bedrijven met stuurbaar energieverbruik. Met geavanceerde technologie en IT optimaliseren we de energiebedrijfsvoering van klanten. Ons focusgebied is energieleveringscontracten waarin klanten op verschillende markten handelen en worden afgerekend op werkelijk verbruik. We beheren de volledige keten van contract tot factuur intern en werken iedere dag aan operationele excellentie in ons Energieleveringsteam, dat bestaat uit accountsupport, administratie, creditmanagement en debiteurenbeheer. Het team staat centraal in klantenservice, proactief relatiebeheer, contractadministratie, facturatie, betalingsverwerking en debiteurenbeheer. We vertalen klantervaringen naar verbeteringen in processen, contracten en producten in samenwerking met alle AgroEnergy-collega’s.

1

Over AgroEnergy

Lees meer over AgroEnergy en over onze persoonlijke service die we bieden aan onze klanten

Dit ga je doen

Je belangrijkste taak is het begeleiden en motiveren van de 15-20 medewerkers in het team Energielevering.  Het zijn zelfstandige en professionele medewerkers met veelal diepgaande kennis die nodig is om hun werk goed te doen. Je daagt ze uit op hun werkinhoudelijke productiviteit en kwaliteit maar vooral op hun werkwijze, ontwikkeling en gedrag. Sturing op competenties staat centraal. Uiteraard horen beoordeling, werving en selectie bij jouw taken.

Jij hebt het overzicht van alle projecten en operationele processen die lopen en gepland zijn. De voortgang bespreek je in het regelmatige projectoverleg  met de business owners respectievelijk in het operationeel coördinatie overleg met de seniors van de subteams. Je initieert en coördineert van verbeterprogramma’s en afstemming met andere relevante processen en stakeholders binnen en buiten AgroEnergy. Je bent de procescoördinator van alle controls en processen binnen Energielevering.

Management Team

Jij bent een van de MT-leden van AgroEnergy. In die rol lever je input aan strategische en tactische (meer)jarenplannen voor AgroEnergy; doet (beleids)voorstellen, beoordeelt voorstellen van anderen en komt gezamenlijk tot besluitvorming. Dit omvat alle facetten in de keten. Je vertaalt businessplannen/doelstellingen naar operationele kaders binnen Energielevering.

Je prioriteert samen met de andere teamleads bedrijfsbreed de IT- en business resources voor ontwikkeling en verbetering.

Je werkt zichtbaar aan je persoonlijke ontwikkeling en geniet van de ruimte die je hiervoor krijgt. De innovaties gaan hard en je wilt bijblijven om jouw steentje bij te dragen. Ook voor dat moeilijke gesprek met die ene collega, draai jij je hand niet om. Kortom, je draagt bij aan alle doelstellingen van AgroEnergy!

Je bent verantwoordelijk voor:

1

Het (mede) opstellen, in plannen en uitvoeren van het jaarplan energielevering

2

Het bepalen van de richting en stellen van operationele kaders binnen de afdeling

3

Operational excellence middels kpi’s

4

Begeleiding en hiërarchische aansturing van de medewerkers in de disciplines Accountsupport, Administratie& Facturatie en Creditmanagement

5

Het budget van de afdeling

6

Medeverantwoordelijk voor de visie en strategie op de energieleveringsketen

7

Proces-, product- en systeemverbetering binnen de afdeling

8

De tactische en operationele afstemming met de andere teamleads en business units

9

De HR taken t.b.v. de medewerkers

Vereisten Wat neem je mee?

Sta jij stevig in je schoenen als ervaren manager? Krijg jij energie van het coachen van gemotiveerde collega’s en het creëren van een professioneel leiderschapsklimaat?

Als jij gedijt in een dynamische omgeving en je kennis en ervaring wilt inzetten om AgroEnergy naadloos te ondersteunen in onze commercieel administratieve organisatie, dan is de rol van hoofd Energielevering jou op het lijf geschreven.

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau en een vlekkeloze beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring, in een vergelijkbare complexe omgeving
 • Je bent sociaal vaardig, vrolijk, ondernemend en voegt extra waarde toe aan het team
 • Je hebt een helicopterview en denkt in oplossingen, liefst drie stappen vooruit
 • Ervaring met de processen in de gas- en elektriciteitssector is een pre
 • In onze dynamische maar complexe organisatie is het noodzakelijk dat je snel nieuwe dingen leert en flexibel mee verandert. Je doet dit met lef, een hoog energie niveau en een enthousiaste, positieve instelling!
Team Manager klantprocessen

Meer weten? Neem gerust contact met ons op

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het hechte AgroEnergy groep. Zowel het management team als het team Energielevering bestaan uit bevlogen collega’s met humor, veel eigen verantwoordelijkheid en initiatief.

De sfeer is ‘niet lullen maar poetsen, altijd hart voor de klant. We staan voor elkaar klaar!

Je werkt 40% op kantoor en 40% thuis, de laatste 20% kun je zelf bepalen. Ons kantoor bevindt zich op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander.

Verken je werkplek

Op de 10e verdieping van Eneco World in Rotterdam vind je de collega’s van AgroEnergy. Handig, want zo kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars kennis en innovaties! Natuurlijk is ook een deel van de AgroEnergy collega’s regelmatig te vinden bij klanten, en bezoeken zij glastuinbouwers om hen van advies te voorzien.

Wij hebben je veel te bieden!

 • Een bruto jaarsalaris tussen de €67.000,- en €94.000,- (jaarsalaris inclusief 8% vakantiegeld bij een fulltime jaarcontract), afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Flexbudget bovenop je salaris: laat het uitbetalen, koop extra vakantiedagen of spaar het op;
 • Alle kans jezelf te ontwikkelen: Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden;
 • Goede communicatiemiddelen, zodat je ook effectief thuis kunt werken;
 • Je werkt 40% op kantoor en 40% thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.
Procescoordinator Klantbeheer

Interesse? Solliciteer direct!

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst. Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.

Wil je meer weten over deze vacature? Peter van den Berg beantwoordt met plezier jouw vragen via 06-5313 2739. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met onze recruitment assistant Roshni Bechan op 06-11 35 12 87 of mail je naar enecorecruitment@eneco.com.

   

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via ons recruitmentsysteem. Klik op de ‘solliciteer’ button en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een online assessment en een (pre) employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure.