Gemaks- en

Comfortwarmte

Zoals je waarschijnlijk al eerder hebt vernomen zijn de gas- en elektriciteitsprijzen de afgelopen tijd sterk gestegen. Sinds dit voorjaar is een stijging van de gasprijs ingezet en die stijging lijkt geen eindpunt te hebben. Maar deze stijging heeft ook effect op de warmteprijs. Wat betekent dit voor de warmteprijzen in het 4e kwartaal?

Gemakswarmte

De variabele commodityprijs voor GemaksWarmte is gebaseerd op de maandgemiddelde TTF en APX prijzen. Vooral de gasprijs heeft veel impact op de uiteindelijke prijs. Het is lastig te voorspellen hoe de prijs zich de komende tijd gaat ontwikkelen en wat je uiteindelijke variabele commodityprijs wordt. Maar omdat dit echt uitzonderlijke ontwikkelingen zijn, met hoge warmteprijzen als gevolg, vinden we het belangrijk je hierop voor te bereiden.

Om je toch zo goed mogelijk te informeren, publiceren wij wekelijks op dinsdag de prognose van de commodityprijzen op het Informatiescherm in EnergyManager.

Volg de onderstaande stappen voor het bekijken van de prijzen:

  • Log in op EnergyManager
  • Rechts bovenin, naast ‘Mijn account’, klik je op ‘I’
  • Je komt nu in het Informatiecentrum
  • Vul rechtsboven in de zoekbalk in: ‘Indexprijzen warmte’ en klik op het vergrootglas
  • Je bekijkt hier de prognose van de commodityprijzen.

 

Comfortwarmte

De variabele commodityprijs bij ComfortWarmte is gebaseerd op een 303 gasprijs (TTF). Dit betekent dat de variabele warmteprijs is gebaseerd op de gemiddelde gasprijzen over het afgelopen kwartaal. Hierdoor staat de variabele commodityprijs vast voor kwartaal 4 van 2021 op 14,5 €/GJ.

 

Vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van het artikel? Neem dan contact op met je EnergieSpecialist.