SOLIDE PARTNER

Daarom AgroEnergy

Wij zoeken samen met onze klanten naar de beste regie van energie, nu en in de toekomst. Onze focus ligt op het optimaliseren van uw bedrijfsvoering. Met name op het gebied van (energie)kostenbesparing en energiebeheer. Wij richten ons op innovatie waarbij jarenlange opgebouwde kennis en kunde in de glastuinbouw de basis is.

 

Ons bedrijf is flexibel ingericht en opereert met oog op de toekomst, waarbij innoveren is ingebed in de organisatie. We werken met nieuwe technische mogelijkheden op gebied van energieconversie en IT en de economische mogelijkheden die energiemarkten bieden. Voor alle bedrijven waar energiekosten belangrijk zijn en waar energieverbruik en/of –productie stuurbaar is.

 

Kennis die u verder brengt

We bezitten kennis van de energiemarkt, we hebben toegang tot de markt en kunnen dit ontsluiten voor klanten in de toekomst. U als tuinder kunt hier in alle opzichten gebruik van maken. Zo bieden we u niet alleen vandaag de best mogelijke dienstverlening, maar bieden we u alle mogelijke handvatten voor een succesvolle bedrijfsvoering in de toekomst.

Co-creatie met de klant

Samen sta je per definitie sterker. De focus op co-creatie krijgt intern en extern steeds meer handen en voeten. We organiseren bijeenkomsten met klanten op het gebied van productontwikkeling, en toetsen onze ontwikkelingen samen met klanten. We bieden onze medewerkers ruime mogelijkheden voor kennisdeling (zoals scholing) en samenwerking, waardoor u verzekerd bent van de beste kwaliteit. Wij gaan graag met u in gesprek op welke wijze wij producten, diensten en onze service kunnen verbeteren.

Onderdeel van Eneco Groep

AgroEnergy is onderdeel van Eneco Groep, een groep van bedrijven die actief is in de energiesector. Met elkaar en samen met klanten en partners werken we aan de missie: duurzame energie van iedereen, zodat mensen zelf de regie nemen over energie. Met onze consistente koers zijn we koploper op gebied van duurzaamheid en innovatie. Nationaal en internationaal bieden we toegevoegde waarde aan bedrijven en consumenten met slimme producten en diensten. En we leveren een maatschappelijke bijdrage door het opwekken en leveren van groene energie.

Van energiecollectief naar energiepartner voor de glastuinbouw

In 2001 liberaliseerde de energiemarkt. Tuinders maakten zich zorgen, en vroegen zich af waar zij nu energie in moesten kopen. Uit deze zorgen ontstond AgroEnergy, een energie-inkoopcollectief zonder expliciete winstdoelstelling. De voordelen van gezamenlijk energie in- en verkopen werden daarin doorgegeven aan de tuinders.
In 2006 werd AgroEnergy volledig onderdeel van Eneco.
De jaren erna groeide AgroEnergy meer en meer van energiecollectief naar energiepartner voor de glastuinbouw. Vandaag de dag vindt collectieve inkoop voornamelijk nog op kleinere schaal plaats. Wij zien dat steeds meer klanten hun eigen inkoopstrategie bepalen en hiermee goede resultaten behalen met slimme producten en energiemanagement tools die we samen ontwikkel(d)en.

Nieuwsgierig naar meer mijlpalen van AgroEnergy? Klik op de onderstaande afbeelding voor een volledige tijdlijn van 15 jaar AgroEnergy.

Meer informatie

Heeft u vragen?

Laat uw vraag en gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Of neem contact op via:

088 - 895 4545