Verdien geld met Noodvermogen voor de Glastuinbouw

Houd het elektriciteitsnetwerk in Nederland in balans met jouw belichting of WKK en ontvang hier een aanzienlijke vaste vergoeding voor. Bij onbalans op het elektriciteitsnet word je automatisch afgeroepen, en loopt de vergoeding verder op. Met noodvermogen voor de glastuinbouw biedt AgroEnergy je de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren. Door in te spelen op de nieuwe energiemarkt kun je de energiekosten verlagen.

Wat is Noodvermogen?

Door duurzame energiebronnen, zoals zon en wind, is er veel fluctuatie in de hoeveelheid beschikbare energie. Als het verschil tussen productie en vraag te groot is, en de markt met regel- en reservevermogen tekortschiet, zet Tennet Noodvermogen in. Dit kan opregelend of afregelend noodvermogen zijn.

Bekijk hoe het werkt

Wat levert het op?

Noodvermogen is een goede bron van inkomsten. Wanneer je mee doet aan de Noodvermogenpool ontvang je een vaste vergoeding afhankelijk van het beschikbare vermogen. Bovenop de vaste vergoeding is er nog een variabele vergoeding. Voor opregelen is dat tenminste 200 euro/MWh + de APX-prijs. Voor afregelen is de vergoeding APX – 250 euro/MWh.

In heel 2019 riep Tennet ongeveer 10 keer de AgroEnergy Noodvermogenpool af. De duur van de afroep ligt meestal tussen de 15 minuten en 1,5 uur. Door de grote pool aan klanten en het slim samenwerken met onze partners liggen onze vergoedingen boven de gemiddelde Tennet vergoeding. Op jaarbasis komt dit neer op een vergoeding van ruim 40k euro per MW.

 

Profiteer ook van Noodvermogen

  • Een goede bron van inkomen door de vaste vergoeding
  • Je kunt per week/dag vermogen beschikbaar stellen
  • Het opregelen en/of afregelen van vermogen kan met jouw WKK of met het sturen van de belichting

AgroEnergy Noodvermogenpool

AgroEnergy contracteert een pool van glastuinders die mee willen doen. Per week/dag wordt afgesproken welk vermogen voor opregelen of afregelen wordt aangeboden. Zo heb je voldoende flexibiliteit en houd je de regie over het bedrijfsproces.

Jouw Energie Specialist brengt de optimale biedingen samen met je in beeld en helpt met de instellingen voor de uitvoering. Tennet controleert het vermogen van de regelactie dat daadwerkelijk over de meter wordt gerealiseerd. Noodvermogen staat dus los van een positie op OTC, APX of Intraday. De Tenergy stuurbox stuurt jouw installaties aan op noodvermogen.

Voor de vergoeding van noodvermogen wordt gebruik gemaakt van dagveilingen. Deze kun je dagelijks bekijken op onze handelsportal: EnergyManager.

Noodvermogen voor de glastuinbouw is slechts een van de nieuwe energiemarkten die AgroEnergy beschikbaar maakt voor tuinders om energiekosten te minimaliseren. Een andere markt die steeds meer in populariteit groeit, is de intraday-markt. Op deze markt kan tot een uur voor levering gehandeld worden, ideaal bij gewijzigde omstandigheden. Via onze datagedreven, geautomatiseerde energieoplossing BiedOptimaal Intraday kan er op een slimme manier van deze markt gebruik gemaakt worden.

INTERESSE?

Ja, vertel mij meer over noodvermogen

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Of bel ons nu:

088-895 45 45