Nieuwe, aantrekkelijke tarieven voor verkoop van Certificaten van Oorsprong

Mirjam de Munnik · Thursday 11 June 2020

AgroEnergy komt met een verbeterd aanbod voor de verkoop van Certificaten van Oorsprong. De tarieven zijn aantrekkelijk geprijsd en gebaseerd op de marktprijs.

AgroEnergy introduceert nieuwe tarieven voor het verkopen van Certificaten van Oorsprong (CVO) voor de elektriciteit die met de WKK wordt opgewekt. Dit biedt de tuinder extra mogelijkheden om inkomsten te genereren met de elektriciteit die terug geleverd wordt aan het net. De nieuwe, aantrekkelijke tarieven zijn gebaseerd op de marktprijs*.

Er zijn geen eenmalige opstartkosten en er wordt slechts een marge op de marktprijs betaald in plaats van een vaste prijs. De marge bedraagt 30% en is bovendien maximaal 0,15 euro/MWh. De tuinder kan dus direct verdienen op de Certificaten van Oorsprong. Hoewel de marktprijs van CVO’s nu relatief laag is, zijn de voorwaarden van AgroEnergy gunstig en wordt er direct geprofiteerd bij marktstijgingen. De certificaten kunnen ook met terugwerkende kracht verkocht worden, tot maximaal 6 maanden.


Een paar voorbeelden

Marktprijs CVO

Marge AgroEnergy

De tuinder ontvangt

0,12 euro/MWh

0,036/MWh

0,084/MWh

0,30 euro/MWh

0,09/MWh

0,21/MWh


De maandelijkse marktprijzen kunnen bekeken worden op onze klantenportal, EnergyManager in het Informatiecentrum. De inkomsten worden 1 maal per jaar uitgekeerd.


Registratie bij CertiQ
Om inkomsten te gaan genereren met Certificaten van Oorsprong dient de klant zich te registreren bij CertiQ. CertiQ geeft CVO’s uit voor elektriciteit die met de WKK zijn opwekt en terug geleverd wordt aan het net. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Bij registratie kan direct aangegeven worden dat de verkoop van CVO’s via AgroEnergy verloopt. In onze handleiding staat een stap-voor-stap toelichting hoe men zich kan registreren.


Gebruikmaken van ons aanbod?
Klanten die zich aan willen melden om CVO’s via AgroEnergy te verkopen of vragen hebben, kunnen contact opnemen met hun Energiespecialist of AccountSupport via telefoonnummer 088-895 45 45. Zij helpen graag.

Meer informatie is te vinden onder veelgestelde vragen over Certificaten van Oorsprong.

* De marktprijs is de gewogen gemiddelde CVO-prijs van dat jaar

Deel op

Gerelateerde artikelen