Verdien geld met Noodvermogen

Houd het elektriciteitsnetwerk in Nederland in balans met uw belichting of WKK en ontvang hier een aanzienlijke vaste vergoeding voor. Bij onbalans op het elektriciteitsnet wordt u automatisch afgeroepen, en loopt de vergoeding verder op.

Wat is Noodvermogen?

Tennet zet Noodvermogen in bij situaties waarin het verschil tussen productie en vraag te groot is, en de markt met regel- en reservevermogen tekortschiet. AgroEnergy biedt aan Tennet noodvermogen opregelen en afregelen aan. Dat doen we in samenwerking met Tenergy en Next Kraftwerke.

Bekijk hoe het werkt

Wat levert Noodvermogen op?

Doet u mee met Noodvermogen? Dan ontvangt u een vaste vergoeding voor de beschikbaarheid van het vermogen. Deze vergoeding is afhankelijk van het vermogen dat u beschikbaar stelt, en wordt bepaald door Tennet.

Bovenop de vaste vergoeding is er nog een variabele vergoeding. Voor opregelen is dat tenminste 200 euro/MWh + de APX-prijs. Voor afregelen is de vergoeding APX – 250 euro/MWh.

 

Hoe vaak en hoe lang roept Tennet af?

In 2018 riep Tennet ongeveer 41 keer noodvermogen af. Het was 1 keer noodvermogen afregelen en 40 keer noodvermogen opregelen. De duur van de afroep ligt meestal tussen de 15 minuten en 1,5 uur. U  kunt van tevoren aangeven wat uw minimale en maximale regelduur is.

Profiteer ook van Noodvermogen

  • U ontvangt een vaste vergoeding als u mee doet
  • U kunt per maand vermogen beschikbaar stellen
  • Het opregelen en/of afregelen van vermogen kan met uw WKK of met het sturen van de belichting

De voorwaarden

AgroEnergy contracteert een pool van glastuinders die mee willen doen. Per maand wordt afgesproken welk vermogen altijd voor opregelen of afregelen wordt aangeboden. Dit vermogen moet altijd beschikbaar zijn voor een zo hoog mogelijke vaste vergoeding. Uw EnergieSpecialist brengt dit samen met u in beeld en helpt met de instellingen voor de uitvoering. Tennet controleert het vermogen van de regelactie dat daadwerkelijk over de meter wordt gerealiseerd. Noodvermogen staat dus los van een positie op OTC, APX of intraday. De Tenergy stuurbox stuurt uw installaties aan op noodvermogen.

 

INTERESSE?

Ja, vertel mij meer over noodvermogen

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Of bel ons nu:

088-895 45 45