Verdien geld met Noodvermogen

Houd het elektriciteitsnetwerk in Nederland in balans met jouw belichting of WKK en ontvang hier een aanzienlijke vaste vergoeding voor. Bij onbalans op het elektriciteitsnet wordt je automatisch afgeroepen, en loopt de vergoeding verder op.

Wat is Noodvermogen?

Door duurzame energiebronnen, zoals zon en wind, is er veel fluctuatie in de hoeveelheid beschikbare energie. Bij situaties waarin het verschil tussen productie en vraag te groot is, en de markt met regel- en reservevermogen tekortschiet, zet Tennet Noodvermogen in. Dit kan opregelend of afregelend noodvermogen zijn bij een respectievelijk tekort of overschot in het net.

Bekijk hoe het werkt

Wat levert het op?

Noodvermogen is een goede bron van inkomsten. Wanneer je mee doet aan de Noodvermogenpool ontvang je een vaste vergoeding afhankelijk van het beschikbare vermogen. Bovenop de vaste vergoeding is er nog een variabele vergoeding. Voor opregelen is dat tenminste 200 euro/MWh + de APX-prijs. Voor afregelen is de vergoeding APX – 250 euro/MWh.

In heel 2019 riep Tennet ongeveer 10 keer de AgroEnergy Noodvermogenpool af. De duur van de afroep ligt meestal tussen de 15 minuten en 1,5 uur. Door de grote pool aan klanten en het slim samenwerken met onze partners liggen onze vergoedingen boven de gemiddelde Tennet vergoeding. Op jaarbasis komt dit neer op een vergoeding van ruim 40k euro per MW.

Profiteer ook van Noodvermogen

  • Een goede bron van inkomen door de vaste vergoeding
  • Je kunt per week/dag vermogen beschikbaar stellen
  • Het opregelen en/of afregelen van vermogen kan met jouw WKK of met het sturen van de belichting

AgroEnergy Noodvermogenpool

AgroEnergy contracteert een pool van glastuinders die mee willen doen. Per week/dag wordt afgesproken welk vermogen voor opregelen of afregelen wordt aangeboden. Zo heb je voldoende flexibiliteit en houd je de regie over het bedrijfsproces.

Jouw Energie Specialist brengt de optimale biedingen samen met je in beeld en helpt met de instellingen voor de uitvoering. Tennet controleert het vermogen van de regelactie dat daadwerkelijk over de meter wordt gerealiseerd. Noodvermogen staat dus los van een positie op OTC, APX of Intraday. De Tenergy stuurbox stuurt jouw installaties aan op noodvermogen.

INTERESSE?

Ja, vertel mij meer over noodvermogen

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Of bel ons nu:

088-895 45 45