SLIMME PRODUCTEN

FlexPower

Benut u de flexibiliteit van uw WKK? Wilt u met zekerheid profiteren van de onbalansmarkt? Met FlexPower van AgroEnergy speelt u snel in op onbalans in de elektriciteitsmarkt.

Uw sturing op resultaat

De behoefte aan flexibel en stuurbaar vermogen in de elektriciteitsmarkt neemt toe. Dit biedt kansen voor telers met een flexibel inzetbare WKK. AgroEnergy ondersteunt u hierbij, onder meer door toegang tot de kortetermijn-flexmarkt en door nieuwe FlexPower producten.

BiedOptimaal van AgroEnergy helpt u met de invulling van uw APX-strategie voor een dag vooruit. FlexPower is de beste aanvulling voor uw strategie binnen de dag. Met FlexPower haalt u nog meer resultaat door binnen de dag op de juiste momenten met uw WKK of P2H (Power to Heat), bij te sturen.

De voordelen van FlexPower

  • De zekerheid van gegarandeerde opbrengsten
  • Profiteren van van de behoefte aan flex op de elektriciteitsmarkt
  • Meer zon en wind betekent een grote behoefte aan flex
  • Bijdragen aan de transitie naar duurzame energie
  • Volledig geautomatiseerd via de stuurbox
Gegarandeerd resultaat

 

FlexPower bestaat uit een aantal producten met hetzelfde uitgangspunt: uw energiekosten optimaliseren. Elke stuuractie zorgt gegarandeerd voor een positief resultaat voor u. U ontvangt namelijk een garantieprijs. Daarnaast deelt u mee in het positieve resultaat tussen garantieprijs en onbalansprijzen. U stuurt dus niet op onzekerheid, maar op gegarandeerde resultaten.

flexpower-infographic

 

FlexVrij en FlexVast

Wilt u alle mogelijkheden van de flexmarkt benutten? Kies dan voor FlexPower.

Dit pakket bestaat uit twee varianten:

  • Flexvrij: Elektra verhandelen binnen de dag tegen een door u gekozen prijs
  • FlexVast: Blokverlenging/blokverkorting tegen een garantieprijs (ook los verkrijgbaar)
FlexVrij

Heeft u soms ‘in de dag’ elektriciteit te kort of juist over? Met FlexVrij van AgroEnergy kunt u blokken verhandelen buiten uw APX-positie om. U bepaalt zelf welk volume u tegen welke prijs op welke uren wilt aanbieden. Ook kunt u elektriciteit die u nog niet heeft verkocht verhandelen, of juist een deel terugkopen.

Met FlexVrij kunt u tot maximaal 1½ uur vooruit een koop- of verkoopbieding doen met een door u bepaalde prijs. Dit kan zelfs na sluiting van de APX. U bepaalt zelf het moment, de lengte van de bieding, het aangeboden vermogen en het gewenste prijsniveau. Loop geen risico op vreemde afroepmomenten tegen onzekere onbalansprijzen. Zo heeft u meer prijszekerheid dan bij onbalanssturing.

Profiteren van prijsvariaties

Als uw bieding interessant is voor de Intraday Markt van dat moment, wordt de bieding afgeroepen door Eneco en heeft u een deal. Met FlexVrij kunt u tot op het laatste moment profiteren van prijsvariaties van de Intraday Markt.

Onderdeel van FlexPower

FlexVrij is een onderdeel van FlexPower. FlexPower biedt u de mogelijkheid om snel in te spelen op wisselende marktomstandigheden door met uw productie of afname snel te reageren op onbalans in de elektriciteitsmarkt. U stuurt op resultaat.

FlexVast

Wilt u niet afhankelijk zijn van de onzekere prijzen bij onbalanssturing, maar wel profiteren van pieken in de onbalansprijs? Kies dan voor FlexVast van AgroEnergy. Dan heeft u bovendien meer zekerheid over de prijzen die u ontvangt en betaalt.

Met FlexVast profiteert u van de pieken en dalen in de onbalansprijs in de kwartieren voor én na uw ingenomen posities zonder extra start of stops van uw WKK. Bovendien wordt bij gunstige onbalansprijzen uw WKK eerder op- of afgeregeld dan gepland staat in uw APX-positie.

Starten met FlexVast

FlexVast kan als individueel product worden afgenomen of als onderdeel van het uitgebreidere FlexPower. De werking van het product is in beide situaties gelijk. Eerst wordt ingesteld voor welke kwartieren uw installatie eerder op- dan wel afgeregeld mag worden vergeleken met uw ingenomen APX-positie. Deze blokverlenging/verkorting stelt u samen met uw EnergieSpecialist op. De instellingen zijn later eenvoudig aan te passen.

Automatische aansturing

Daarna doet de markt haar werk. Uw installatie wordt volledig automatisch aangestuurd. Op basis van uw instellingen worden ingestelde blokverlengingen en verkortingen doorlopend aangeboden op de handelsvloer van Eneco. Bij afroep door Eneco zorgt de stuurbox er automatisch voor dat uw APX-positie verlengd of verkort wordt en uw installaties automatisch worden aangestuurd.

De beste prijs

Eneco roept dagelijks het beschikbaar vermogen af tegen een (door Eneco gegarandeerde) inkoop- of verkoopprijs (garantieprijs). Als de gerealiseerde onbalansprijs slechter uitvalt dan verwacht, draagt u niet de kosten.

Winst delen

De garantieprijs van FlexVast is gebaseerd op een dagelijks berekende kostprijs van een gemiddelde WKK, uitgaande van 100% warmtebenutting. De onbalansprijs wordt vergeleken met de garantieprijs. Het verschil tussen deze prijzen wordt verdeeld tussen Eneco en u.

Meer informatie

Benieuwd naar de voordelen van FlexPower?

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Of neem direct contact op via:

088 - 895 45 45