Uw energiezaken optimaal onder controle

Energiemanagement wordt steeds breder en complexer. En met meerdere energiemarkten, meer eigen assets en meer beschikbare data, is het belangrijk dat u als tuinder snel en overwogen keuzes maakt. Onze EnergieSpecialisten ondersteunen u hier graag bij. Met gespecialiseerde energiekennis, assisteren zij u dagelijks naar de meest optimale energiestrategie. Zo behaalt u optimale resultaten in uw energiehandel, bespaart u op uw energiekosten en heeft u meer tijd voor uw teelt.

Welke voordelen biedt EnergieManagement?

Persoonlijke ondersteuning

Tenminste 4 keer per jaar overleg met uw EnergieSpecialist. Hij is sparringpartner en ondersteunt en adviseert bij de in- en/of verkoop van energie.

Begeleiding energiestrategie

Uw EnergieSpecialist begeleidt u bij het bepalen en uitvoeren van de optimale strategie voor al uw energiezaken.

Optimalisatie energiekosten

Met EnergieMonitor brengt uw EnergieSpecialist in beeld hoe uw verbruik en kosten zich ontwikkelen en adviseert over optimalisatie en de begroting.

Kennis van energie en techniek

Kennis en inzichten over nieuwe ontwikkelingen op de energiemarkt en op het gebied van technische toepassingen en datagedreven energie-oplossingen.

Intensieve ondersteuning bij uw energiemanagement

De energiemarkt is volop in beweging. Een duidelijke strategie op lange termijn, korte termijn, intraday en onbalans is van belang voor het verlagen van risico’s en kosten. Daarnaast zijn er ook kansen. Door slim in te spelen op de energiemarkt en technologische ontwikkelingen optimaliseert u het rendement van uw installaties.

Uw EnergieSpecialist ondersteunt u optimaal bij het plannen, uitvoeren, controleren en evalueren van uw energie-activiteiten. Uw voordeel? Onderbouwde en doordachte beslissingen, heldere inzichten en analyses. U krijgt een sparringpartner die met en voor u de energiemarkt op de voet volgt en u helpt bij het maken van keuzes. Met EnergieManagement heeft u stevig controle op uw energiekosten en –beleid.

EnergieManagement omvat:

 • Tenminste 4 keer overleg per jaar met uw EnergieSpecialist
 • Begeleiding bij het bepalen en uitvoeren van de energiestrategie.
 • Periodiek toetsen van het resultaat op basis van eigen cijfers en benchmark.
 • De EnergieMonitor: monitoren en prognotiseren van uw energiekosten vs de begroting.
 • Deelname aan de EnergieDialoog over de meest recente en relevante energie-ontwikkelingen.
 • Direct inhoudelijke advies op het gebied van energiehandel en –techniek tijdens het overleg.
 • Het uitwerken van de basisstrategie voor sturing met uw stuurbox.
Onze EnergieSpecialisten

Naast energiemanagement weten onze EnergieSpecialisten ook alles over (de inzet van) stuurboxen, WKK’s en warmtebuffers. Elke EnergieSpecialist voegt kennis en ervaring toe aan het team: de één is een ervaren tuinder, de ander een toonaangevende energie-analist. Als een team wisselen zij kennis over de markt, de laatste trends en resultaat uit gebruik van instrumenten met elkaar uit. Zo profiteert elke klant van alle beschikbare kennis en ervaring. Met uitgebreide tooling, zoals BiedOptimaal, EnergieRadar en EnergieMonitor, bewaakt de EnergieSpecialist de dagelijkse gang van zaken, zodat u zich volledig op uw teelt kan richten.

Energiemonitor: Inzicht in kosten versus begroting

Met EnergieMonitor brengt uw EnergieSpecialist uw verbruik en gerealiseerde kosten van de afgelopen jaren in beeld. De gegevens worden berekend in kengetallen per m². U krijgt in één oogopslag in beeld hoe het verbruik en de kosten zich per maand of per jaar ontwikkelen. Dat geeft u inzicht in de kosten voor de verschillende deelmarkten, zoals de termijnmarkt en daghandel of onbalansmarkt. Op basis van actuele marktprijzen berekent EnergieMonitor de commodity kosten en –opbrengsten voor de toekomstige jaren. Uw verbruiksprofiel wordt afgeleid op basis van de afgelopen jaren, of op basis van bedrijfsomstandigheden. De totale begroting van uw energiekosten helpt u bij het inschatten van risico’s en het benutten van kansen.

4 redenen om voor EnergieManagement te kiezen

 • Optimale energiestrategie voor uw bedrijfsvoering
 • Altijd advies van een EnergieSpecialist
 • Beheersing en optimalisatie van uw energiekosten
 • Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op de energiemarkt
ARTIKEL | Arjan van der Voort over EnergieMonitor

Tom van Dijk · 21/12/2016

In Vakblad Onder Glas vertelt Chrysantenteler Arjen van den Voort hoe hij met data van EnergieMonitor slim energie in- en verkoopt.

HULP BIJ ENERGIEMANAGEMENT

Ik wil ook ondersteuning bij mijn energiemanagement

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Of bel ons nu:

088-895 45 45