Minimale energiekosten, maximale ontzorging

Ervaart u ook dat uw energiemanagement steeds complexer wordt en continu focus vraagt? En met meerdere energiemarkten, meer eigen installaties en beschikbare data, is het belangrijk dat u snel en overwogen keuzes maakt. EnergieBeheer is een totaalpakket van datagedreven producten met dagelijkse ondersteuning van een EnergieOperator. Door uw dagelijkse energiemanagement volledig over te laten aan AgroEnergy, minimaliseert u risico’s, gaan uw energiekosten omlaag en heeft u meer tijd voor uw teelt.

AgroEnergy houdt zich bezig met nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Dat past goed bij de strategie en visie van Vereijken. Met de datagedreven diensten van AgroEnergy zijn we klaar voor de toekomst.Hans Vereijken, Vereijken Kwekerijen.

Welke voordelen biedt EnergieBeheer?

Dagelijkse ondersteuning

Met dagelijkse ondersteuning van een EnergieOperator haalt u de juiste kennis en expertise in ‘huis’. De EnergieOperator schakelt regelmatig met uw teeltmanager. U voldoet doorlopend aan warmte, CO2 en lichtbehoefte passend bij uw teeltstrategie.

Winst op alle energiemarkten

U profiteert van maximaal financieel rendement over alle energiemarkten, ook intraday en onbalans. Rekening houdend met weersveranderingen, energiemarktomstandigheden, maar ook bij uitval van installaties op uw bedrijf.

Datagedreven producten

U haalt voordeel uit de bestaande diensten en datagedreven producten zoals BiedOptimaal en ontwikkelingen als BiedOptimaal Intraday. Omdat u sneller en beter kunt schakelen onderscheidt u zich van andere glastuinders.

Maximale ontzorging

U bent verzekerd van minimale risico’s met zo laag mogelijke energiekosten. En u heeft meer rust in uw bedrijfsvoering. Uiteraard houden we u via periodieke rapportages nauwgezet op de hoogte over de resultaten.

Hoe trotseert u alle energie-uitdagingen?

Het optimaliseren van de inzet van uw assets, het zorgvuldig afwegen van risico’s en het verlagen van energiekosten vraagt continu aandacht. Het is van financieel belang dat u dit goed beheert. De energiemarkt fluctueert continu. Door slim en snel in te spelen op de energiemarkt en veranderende (weers-)omstandigheden optimaliseert u het rendement van uw energie-installaties. Dit levert u geld op. Dat kan met EnergieBeheer.

EnergieBeheer omvat:

  • Continu optimaliseren van energiekosten.
  • Het voorspellen van de warmte-, belichtings- en CO2-behoefte, en de prijsontwikkelingen op de energiemarkt.
  • Het geautomatiseerd inbieden op de day-ahead-markt met inzet van BiedOptimaal.
  • Meerdere keren per dag inspelen op weersveranderingen via sturing van de installaties.
  • Volgen van de ontwikkelingen op de intraday-markt en het geautomatiseerd aanpassen en uitvoeren van intraday-orders.
  • De controle en aanpassingen van de stuurbox-instellingen gedurende de dag op basis van gewijzigde bedrijfsvoering en onbalansbewegingen. Acties nemen bij storingen aan de WKK(‘s). D.m.v. handelsacties op de intraday- of onbalansmarkt.
  • Acties en sturingen volgens een vastgestelde strategie.
  • Weekenden: 1x per dag controleren van de APX-bieding, de intraday-biedingen en de instellingen van de stuurbox.
  • Periodieke rapportages en analyses over de voortgang en de resultaten.
ARTIKEL | Energiebeheer: de werkdag van EnergieOperator Jeroen van Es

moniques · 18/06/2019

Volledige ondersteuning bij uw energiemanagement; dat is waar het om draait bij EnergieBeheer. EnergieOperator Jeroen van Es neemt alle energiezaken van de klant uit handen. Hoe doet hij dit en hoe ziet zijn werkdag eruit?

Profiteer van Energiebeheer

Ik wil ook dagelijkse ondersteuning met Energiebeheer

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Of bel ons nu:

088-895 45 45