SOLIDE PARTNER

Klant worden

Met gespecialiseerde energiekennis assisteren wij tuinders dagelijks bij het behalen van optimale resultaten in hun energiehandel. De focus ligt daarom, naast het leveren van energie, ook op energiemanagement en energie-expertise.

Voordelen bij AgroEnergy

  • Toegang tot innovatief handelsplatform
  • Persoonlijke ondersteuning door een EnergieSpecialist
  • Optimaal rendement uit uw energiestrategie
  • Het Benefitprogramma
  • Slimme oplossingen voor energiemanagement zoals BiedOptimaal, de automatische piloot op de APX
Het Benefitprogramma

U bent loyaal? Wij belonen u royaal!

In het Benefitprogramma belonen we uw klantloyaliteit en kredietwaardigheid. Dat maakt klant zijn en klant blijven bij AgroEnergy nog voordeliger.

Wat houdt het Benefitprogramma in?

Het Benefitprogramma bestaat uit twee onderdelen:

1. Loyaliteitskorting
Voor het jaar 2018 ontvangt iedere deelnemer, ongeacht het aantal jaren dat zij klant zijn bij AgroEnergy, 100% korting op de deelnamebijdrage. Kortom blijft u deelnemer dan betaalt u ook vanaf 2017 geen deelnamebijdrage meer. Voorwaarde is wel dat u niet opzegt voor het komende leveringsjaar.

  • De deelnamebijdrage die u als klant betaalt in het huidige leveringsjaar, is leidend.
  • U ontvangt 100% korting op deelnamebedrag(en) in 2017 en 2018. Voorwaarde is dat u doortekent tot en met het volgende leveringsjaar.

2. Debiteurenuitkering
Alle klanten van AgroEnergy hebben vanuit het Benefitprogramma recht op een debiteurenuitkering. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van de hoogte van de betaalde debiteurenpremie aan AgroEnergy in het betreffende leveringsjaar. Ieder jaar wordt een percentage voor korting berekend op basis van het gezamenlijke debiteurenresultaat van AgroEnergy. De debiteurenuitkering wordt gecombineerd met de deelnamenota in het halfjaar volgend op het leveringsjaar gefactureerd.

  • Afhankelijk van de debiteurenpremie die betaald is in het betreffende leveringsjaar.
  • De som van de betalingen van alle klanten aan AgroEnergy van het betreffende leveringsjaar zijn leidend.

De loyaliteitskorting dan wel debiteurenuitkering verrekenen wij via de deelnamenota. Het Benefitprogramma is een terugkerend programma, bovenstaande informatie geldt nog voor leveringsjaar 2018. De deelnamebijdrage vervalt per 2019, maar u behoudt wel het recht op debiteurenuitkering.

Onbalansresultaat
AgroEnergy laat haar inkoop- en groepsvoordelen altijd ten goede komen aan haar klantengroep. Daarin zijn we uniek. Groepsvoordelen zoals debiteurenuitkering en onbalansresultaat zijn vastgelegd in de leveringsovereenkomsten.

Klanten met AgroTradePower™ die bijdragen aan het onbalanspool resultaat profiteren gezamenlijk van het AgroEnergy collectieve onbalanspoolresultaat. Zij krijgen dit uitgekeerd bij de eindnota.

Uw deelname bij AgroEnergy

Wijziging contract- en deelnamestructuur in 2019
In 2019 vervalt de deelnamestructuur en de daarbij behorende deelnameovereenkomst en deelnamebijdrage. AgroEnergy is opgericht om voor alle deelnemende tuinders collectief inkoopvoordeel te behalen. Wij zien dat steeds meer klanten hun eigen inkoopstrategie bepalen en hiermee goede resultaten behalen met producten en tools die we samen ontwikkel(d)en. Vandaag de dag vindt collectieve inkoop voornamelijk nog op kleinere schaal plaats, via pools en inkooptenders. We vinden een collectieve deelnamebijdrage hier niet meer goed bij passen, dus vervalt deze per 2019.

Voor leveringsjaar 2019 en verder hanteren we een opzegtermijn van 6 maanden voor leveringsovereenkomsten. De leveringsovereenkomst verlengen we stilzwijgend. Wilt u opzeggen? Dat kan tot zes maanden vóór het einde van de overeenkomst, dus uiterlijk 30 juni.

 

Bekijk hier de tarieven:

Wat is het verschil tussen de netbeheerder en de energieleverancier?

Een energieleverancier koopt energie in en verkoopt deze aan haar klanten. De leverancier is uw aanspreekpunt op het gebied van energielevering en zorgt voor de maandelijkse facturering. De overeenkomst tussen u en de leverancier wordt een leveringsovereenkomst genoemd. Naast de leverancier heeft u te maken met de netbeheerder. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit, gas of andere soorten energie van de energieleverancier naar de klant. Hiervoor brengt de netbeheerder aparte kosten in rekening.

Meer informatie

Wilt u meer weten over ons aanbod?

Laat uw vraag en gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Of neem direct contact op via:

088 - 895 45 45