SAMENWERKING | Warmtecoöperatie Zuidplaspolder

Monique Smid · Sunday 9 September 2018

Hans Koolhaas, voorzitter van warmtecoöperatie Zuidplaspolder, vertelt over de samenwerking met AgroEnergy.

De Warmtecoöperatie Zuidplaspolder is de eerste coöperatie die vanuit LTO Glaskracht is opgericht. De lokale glastuinbouw is hiermee goed georganiseerd en daarmee een goede gesprekspartner voor mogelijke aanbieders van warmte. Begin 2017 ondertekenden de warmtecoöperatie en AgroEnergy een samenwerkingsovereenkomst.

Hans Koolhaas, voorzitter van de warmtecoöperatie, vertelt: “Al sinds de oprichting van de coöperatie in 2016 is AgroEnergy onze adviseur. Meerdere ondernemers in het gebied waren namelijk al klant bij dit energiebedrijf, daarnaast houden zij zich al vele jaren bezig met diverse vormen van warmte. Deze ervaring en de contacten van AgroEnergy met technische ingenieurs waren voor ons een plus.”

“AgroEnergy zag jaren geleden al dat het belang van warmte gaat toenemen. Hierop hebben zij geanticipeerd, onder meer met een speciaal team van medewerkers en de ontwikkeling van nieuwe diensten voor een marktplatform voor warmte. Al deze taken maken AgroEnergy tot een logische adviespartij in dit traject.”

Fotografie: Jennifer Kleijweg.

Deel op

Gerelateerde artikelen