SAMENWERKING | Warmtebedrijf Bergschenhoek

Monique Smid · Sunday 9 September 2018

Warmtebedrijf Bergschenhoek werkt samen met AgroEnergy aan de realisatie van de warmtelevering uit de aardwarmtebron in Bergschenhoek. Egon Coolen, Projectmanager duurzame energie bij Wayland Energy vertelt over deze samenwerking.

In het tuinbouwgebied rondom Bergschenhoek sluit AgroEnergy glastuinbouwbedrijven aan op een door Warmtebedrijf Bergschenhoek gerealiseerde aardwarmtebron en netwerk.

Egon Coolen, Projectmanager duurzame energie bij Wayland Energy vertelt: “Als Wayland Energy richten wij ons primair op het ontwikkelen van duurzame warmtebronnen voor de glastuinbouw. Onze expertise ligt niet in het leveren en factureren van warmte aan tuinders. AgroEnergy speelt daarentegen al ruim vijftien jaar een belangrijke rol in de distributie van energie naar glastuinbouwbedrijven en is hier volledig op ingericht. Om deze reden zijn zij een ideale partner binnen ons geothermieproject in Bergschenhoek.”

“Voordeel is ook dat AgroEnergy ervaring heeft met grootschalige warmteprojecten en hierdoor flink wat kennis van zaken heeft. Hierdoor kunnen zij de risico’s die hiermee gemoeid zijn beter ‘handlen’. AgroEnergy is in staat om een warmteplatform aan te bieden, waarbij onze duurzame warmtebronnen onderdeel uitmaken van een langjarig interessante propositie voor tuinders. Kortom: we vullen elkaar perfect aan en creëren samen een win-winsituatie.”

 

Fotografie: Jennifer Kleijweg.

Deel op

Gerelateerde artikelen