NIEUWS | Geld verdienen met uw WKK door certificering

Vanaf 1 januari 2020 zijn wij als leverancier verplicht om de herkomst van uw elektriciteit te onderbouwen met ‘Certificaten van Oorsprong’ (CvO’s). Dit wordt verplicht om meer duidelijkheid te geven over waar grijze elektriciteit vandaan komt, en naartoe gaat.

Aardgas gestookte WKK’s gelden als een van de schonere grijze bronnen van elektriciteit. Voor u als tuinder biedt dit mogelijkheden wanneer u de  aan het net teruggeleverde elektriciteit uit uw WKK laat certificeren.

Certificeer uw elektriciteitsproductie nu en ontvang daarvoor een vergoeding

Op dit moment zien we een markt ontstaan in CvO’s. In december 2018 was de vergoeding nog circa 0,10 €/MWh voor CvO’s van gascentrales (en WKK’s), en op dit moment is dat al gestegen naar ongeveer 0,30 €/MWh.

Hoe deze markt zich verder gaat ontwikkelen is nog onzeker, maar bij de huidige prijzen is het nu al interessant om u erop voor te bereiden.

Hoe profiteert u van de CvO’s?

Certificeer uw teruggeleverde elektriciteit via AgroEnergy. Wij vragen dan, tegen lage kosten,  de CvO’s voor u aan bij beheerinstantie CertiQ. CertiQ geeft vervolgens de certificaten uit als bewijs voor uw elektriciteitsproductie. Deze certificaten kunt u storten op de rekening van een leverancier, die u daarvoor een vergoeding geeft. Certificeren via AgroEnergy is voordelig voor u; dit spaart een tussenrekening uit en dat scheelt in de kosten.

Rekenvoorbeeld

Stel u produceert met uw WKK 10.000 MWh per jaar. Bij een marktprijs van 0,3 euro/MWh leveren de CvO’s  € 3.000 per jaar op. Wij schatten nu in dat de kosten voor het certificeren in totaal  ca. 0,10 euro/MWh bedragen. Dit is voor certificatie, verhandelen en administratie.
U verdient dan bij deze marktprijs per jaar € 2.000!

Meer weten of direct aanvragen?

Wilt u de elektriciteit die u levert aan het net laten certificeren? AgroEnergy kan dit makkelijk voor u regelen tegen een scherp tarief.  Neem contact met ons op via info@agro-energy.nl of 088 – 895 45 45.

MARKTVISIE | Cocktail aan prijsopdrijvende factoren deze week

Cocktail prijsopdrijvende factoren | marktvisie

ARTIKEL | Congestie stelt tuinbouw voor nieuwe uitdagingen, maar biedt ook kansen

Foto Congestie Artikel KAS Web

MARKTVISIE | Onzekerheid door naderend Noors onderhoud

Onzekerheid | marktvisie

MARKTVISIE | Gaswinter voorbij, gasprijzen dalen

Zonnepanelen