KLANTERVARING | Energiebeheer tilt energiemanagement van Noordhuys Tomatoes naar hoger plan

Energiemanagement vergt de laatste jaren steeds meer tijd en aandacht, zo ervaart Theo van Noord. Dat heeft onder meer te maken met de structuur van zijn bedrijf, dat drie verschillende locaties telt en een behoorlijke groei doormaakt “Tegelijkertijd komen er steeds meer data beschikbaar die je kunt gebruiken in je energiemanagement en neemt het aantal energiemarkten toe. Er zijn steeds meer mogelijkheden als het gaat om zakendoen in energie.

Aandacht verdelen
Frank van der Voordt is, als Manager Facilitaire Dienst, verantwoordelijk voor alle energiezaken binnen Noordhuys Tomatoes. “Door de groei van ons bedrijf heeft Frank het de afgelopen jaren steeds drukker gekregen en moet hij zijn aandacht verdelen. Energiemanagement vraagt steeds meer aandacht door de toenemende complexiteit en mogelijkheden. Daarbij hoort energie tot onze grootste kostenposten. Het is dus belangrijk om hier focus op te houden en te voorkomen dat dit ondersneeuwt in de dagelijkse drukte.” 

Slimmer energiemanagement 
Om deze reden, en omdat Van Noord de overtuiging heeft dat het qua energiemanagement ‘net wat slimmer kan’, kiezen ze sinds kort voor EnergieBeheer van AgroEnergy. Hierbij laat Noordhuys het energiemanagement volledig over aan AgroEnergy, in de persoon van EnergieOperator Jeroen van Es. “Op deze manier hopen we de puntjes op de i te kunnen zetten, zonder zelf extra mankracht te hoeven inschakelen. AgroEnergy is immers fulltime bezig met energie, en zit er bovenop; voor ons is het slechts één van de vele aspecten van de bedrijfsvoering. Daarbij hebben de specialisten van AgroEnergy veel kennis in huis, waardoor zij perfect in staat zijn om de juiste deals af te sluiten en onze installaties op de goede manier aan te sturen. Dit moet helpen om onze energierisico’s en -kosten verder te verlagen. Doel is daarnaast om onze installaties optimaler te laten draaien, en het aantal storingen te minimaliseren.” 


“Onze mensen waren al goed bezig, maar met EnergieBeheer van AgroEnergy hopen we ons energiemanagement naar een nog hoger plan te tillen”


Sparringpartner
Met de samenwerking met de EnergieOperator verwachten we geen tijdsbesparing, maar wel verdere verdieping, stelt Van Noord. Frank zal minder bezig zijn met de dagelijkse gang van zaken, maar meer focussen op het sparren met AgroEnergy over energiezaken. Zij kunnen ons helpen om bij te blijven als het gaat om de ontwikkelingen op en de mogelijkheden van de diverse energiemarkten. Door samen te overleggen en te discussiëren, kun je stappen voorwaarts zetten. Voordeel is ook dat AgroEnergy, bij het maken van energiekeuzes, meer gebruikmaakt van alle beschikbare data. Dit moet helpen om onze energiestrategie nóg strakker te krijgen. Onze mensen waren al goed bezig, maar met EnergieBeheer van AgroEnergy hopen we ons energiemanagement naar een nóg hoger plan te tillen.”

Lees het volledige artikel uit KAS Magazine hier:

© Bron: KAS Magazine | www.kasmagazine.nl

MARKTVISIE | Frontmaand bij gas daalt sinds twee maanden naar 30 €ct/m3

Frontmaand | marktvisie

MARKTVISIE | Gasmarkt nog steeds op zoek naar richting

Gasmarkt | marktvisie

MARKTVISIE | Gasmarkt blijft gespannen reageren op ongeplande verstoringen

Gasmarkt

AgroEnergy keert weer onbalanspoolvoordeel uit aan klanten

Onbalanspoolvoordeel