NIEUWS | AgroEnergy helpt klanten die zwaar getroffen zijn door de gevolgen van de Corona-crisis

Monique Smid-Edelman · Friday 20 March 2020

Door de Coronacrisis lijdt een groot aantal klanten van AgroEnergy, vooral siertelers, forse schade. AgroEnergy levert als energiepartner de nodige bijdrage om u bij deze financiële crisis te helpen.

Het coronavirus treft ook de klanten van AgroEnergy. Er zijn klanten getroffen door Corona en een groot aantal klanten, vooral siertelers, lijdt forse schade omdat hun producten niet meer gekocht worden. U mag van AgroEnergy verwachten dat wij onze bijdrage leveren om u zo goed als mogelijk door deze financiële crisis te helpen.

Sinds afgelopen maandag hebben we intensief contact met Glastuinbouw Nederland en banken. Wij conformeren ons aan het proces van aanvragen van noodkrediet, noodfonds en noodmaatregelen zoals Glastuinbouw Nederland dat heeft opgesteld voor de sector. Meer informatie hierover vindt u op Glastuinbouw Nederland.

Ook de Belastingdienst heeft regelingen opgesteld. Deze kunt u hier bekijken.

Wij raden klanten aan om deze informatie goed door te lezen en als u schade heeft de daartoe beschreven acties te ondernemen.

Betalingsafspraken
Klanten die een nota niet tijdig kunnen betalen doordat verkoopomzet weggevallen is, verzoeken we om contact met ons op te nemen. We hebben een snel en simpel proces ingericht om hierover met klanten nadere afspraken te maken. Dit proces is afgestemd op het proces dat de Rabobank volgt.

Regeling uitstel heffing ODE
In de media staan uitspraken van de overheid over uitstel van de heffing van energiebelasting en/of ODE. Echter de feitelijke regeling voor uitstel van de heffing van Energiebelasting en/of ODE is nog in de maak. Hoe dit moet werken is nog niet duidelijk. AgroEnergy vindt dat dit zo snel en simpel uitvoerbaar moet zijn. Wij overleggen hierover met andere energiebedrijven en de overheid. Zodra er meer bekend is over de inhoud en de werkwijze dan laten we u dit zo snel mogelijk weten.

Wij wensen iedereen behoud van gezondheid en sterkte in deze lastige situatie toe. Bij vragen of opmerkingen, neem contact met ons op!

Deel op

Gerelateerde artikelen