ARTIKEL | Hoe trotseert u alle energie-uitdagingen?

Chris Feijen · Wednesday 3 October 2018

Energiemanagement in de tuinbouw wordt steeds complexer en vergt een continue focus. Met de dienst EnergieBeheer neemt AgroEnergy dit volledig van u over. Snel schakelen is ten slotte een must.

Met EnergieBeheer springt AgroEnergy in op een groeiende behoefte vanuit de markt. “We bieden onze klanten al veel producten aan, om hen te ondersteunen in hun energiezaken”, vertelt Chris Feijen, Hoofd Energiemanagement in KAS Magazine. Er komt steeds meer data beschikbaar, waarmee tuinders slim om moeten gaan. Denk aan het monitoren van fluctuaties van energieprijzen, om zoveel mogelijk kosten te besparen. En vergeet de nieuwe elektriciteitsmarkten die hun intrede doen niet, waaronder de intradaymarkt. Verder moeten tuinders inspelen op weersveranderingen en ook de sturing van hun installaties monitoren. Kortom: energiebeheer is vandaag de dag complex en tijdrovend. En snel schakelen is een must.

 

“Energiebeheer is complex en tijdrovend, snel schakelen is een must. Door uw energiemanagement volledig over te laten aan specialisten, minimaliseert u risico’s en gaan uw energiekosten omlaag. ”

 

Als tuinder kunt u er daarom nu voor kiezen om uw volledige energiebeheer in handen te leggen van AgroEnergy. Concreet betekent dit dat een energie-operator op kantoor bij AgroEnergy, zich continu bezighoudt met het energiemanagement van uw bedrijf. Dat levert u onder andere tijdswinst op; onderzoek toont aan dat de gemiddelde tuinder twintig tot dertig minuten per dag besteedt aan zijn energiemanagement. “Ook wordt stuurwinst geboekt over de verschillende energiemarkten”, benadrukt Feijen. “Vanuit onze kennis en ervaring hebben wij veel inzicht in de diverse markten, daarbij zitten we er letterlijk bovenop. Hierdoor kunnen we betere keuzes maken en is er minder sprake van onbalansrisico’s. Op deze manier optimaliseert u als tuinder het rendement van uw energie-installaties; dit levert geld op.”

Lees het volledige artikel over EnergieBeheer in KAS Magazine:

 

Wilt u meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact op via: 088 – 895 45 45 of via: info@agro-energy.nl.

 

Deel op

Gerelateerde artikelen