NIEUWS | Puur data gestuurde komkommerteelt

Monique Smid · Tuesday 24 July 2018

In juni gingen Delphy en AgroEnergy als enige Nederlandse team door naar de volgende ronde van de Autonome Kas Challenge. Hoe gaat de challenge nu verder?

The Croperators, een acht man tellend team van AgroEnergy en Delphy gaat deze zomer laten zien dat met kunstmatige intelligentie een komkommerteelt mogelijk is.

Hackaton

Als eerste ronde van deze ‘Autonomous Greenhouses Challenge’, werd een 24 uurs hackaton gehouden waar vijftien internationale teams aan meededen. De opdracht tijdens de hackaton: Ontwikkel binnen 24 uur een oplossing waarmee je een kas met komkommers zo aanstuurt dat deze de hoogste opbrengst heeft met de laagste energiekosten. The Croperators eindigden op de derde plaats. Daarmee hebben AgroEnergy en Delphy zich als enige Nederlandse team geplaatst voor de volgende ronde van de Challenge, die georganiseerd wordt door Tencent en Wageningen University & Research (WUR).

De volgende ronde

De challenge gaat nu verder in de proefkassen van de WUR in Bleiswijk. “Vanaf eind augustus gaan we een teelt aansturen, puur software gericht, dus zonder handmatig ingrijpen. We mogen één keer in de kas om de sensoren op te hangen, that’s it. Alleen de gewasverzorgers mogen naar binnen om te oogsten, blad te verwijderen of ziektes te bestrijden. Maar de beslissing daartoe nemen wij op afstand”, vertelt business developer Rudolf de Vetten, namens AgroEnergy.

Meer weten over onze voorbereiding en de ‘Autonome Kas Challenge’? Lees het volledige artikel op Goedemorgen Groente.

Deel op

Gerelateerde artikelen