NIEUWS | Bezoek aan de boorlocatie in Bergschenhoek

Monique Smid · Tuesday 14 November 2017

Het aardwarmteproject in Bergschenhoek is in volle gang. Tijd voor de (beoogd) afnemers en geïnteresseerden om een kijkje te nemen op de boorlocatie. Wat gebeurt daar precies? En wat komt er allemaal bij de aardwarmteboring kijken?

Tijdens het bezoek kregen de (beoogd) afnemers een rondleiding over het terrein en vertelden Ewald Pelser en Egon Coolen van Warmtebedrijf Bergschenhoek over het boren naar aardwarmte.

Het is erg indrukwekkend om te zien wat een aardwarmteboring nu echt inhoudt. Het verhaal erachter en het enthousiasme waarmee de heren van Warmtebedrijf Bergschenhoek het brengen versterkt dit nog meer. Een zeer nuttige middag wat ons betreft wat hopelijk het gevoel en de binding met aardwarmte verder heeft versterkt.

Ed Bross, toekomstig afnemer van de warmte, over de aardwarmteboring: “Ik vond het indrukwekkend om te zien hoeveel erbij komt kijken voordat er überhaupt warmte geleverd gaat worden.

 

Voortgang van het aardwarmteproject

Enkele weken geleden heeft de eerste Welltest plaats gevonden. Tijdens deze test is vastgesteld hoeveel water er omhoog gepompt kan worden en wat de temperatuur van het water is. De resultaten uit deze test waren positief. De boorinstallatie is daarom verplaatst voor de start van de boring van de tweede put (de injectieput). Komende weken staat het boring in het teken van het boren van deze injectieput. De verwachting is dat begin december de tweede Welltest wordt uitgevoerd.

 

Deel op

Gerelateerde artikelen