NIEUWS | EnergieRadar verslaat gemiddelde marktprijs

Chiem Marquet · Friday 29 September 2017

EnergieRadar bestaat 2 jaar en blijft goed presteren. Volgt u de alerts van EnergieRadar? Dan bent u goedkoper uit dan uw collega-tuinders en dan de gemiddelde marktprijs.

Goedkoper dan de gemiddelde marktprijs

Twee jaar geleden introduceerde AgroEnergy het product EnergieRadar. Aan de hand van een vooraf vastgestelde energiestrategie geeft EnergieRadar een alert af zodra een marktprijs aan de strategievoorwaarden voldoet.

De resultaten van EnergieRadar worden regelmatig geëvalueerd. In september zijn de resultaten van de afgelopen twee jaar geanalyseerd. Conclusie: klanten met EnergieRadar zijn goedkoper uit dan klanten zonder EnergieRadar en dan de gemiddelde marktprijs.

In onderstaande tabel is aangegeven wat de besparing van EnergieRadar was en tot nu toe is:

Hoe vertaalt u dit naar de praktijk?

Stel dat u voor 2018, 1 miljoen m³ gas wilt kopen. Als u met EnergieRadar had ingekocht dan was uw voordeel tot nu toe ruim € 4700,- (88% van het volume is ingekocht). Dit voordeel is ten opzichte van de gemiddelde inkoopprijs van alle AgroEnergy klanten en bereikt door 15 inkoopmomenten afgegeven sinds september 2015.

Doorontwikkeling EnergieRadar

Ieder jaar wordt de in- en verkoopstrategie van EnergieRadar beoordeeld. Wanneer wij zien dat een aanpassing een beter resultaat voor de klanten oplevert wordt de strategie aangepast. Sinds 1 september 2017 zijn nieuwe aanpassingen doorgevoerd, waardoor het resultaat van EnergieRadar wordt verbeterd.

Deel op

Gerelateerde artikelen