NIEUWS | Van kredietlimiet naar energiekostprijsmanagement

Lia van Loon · Tuesday 21 February 2017

AgroEnergy wijzigt haar debiteurenbeleid per 1 februari 2017. Van kredietlimiet naar energiekostprijsmanagement. Het uitgangspunt van dit beleid is dat wij samen met u tot de laagst mogelijke energiekosten komen.

AgroEnergy wijzigt haar debiteurenbeleid per 1 februari 2017. Op basis van een kredietanalyse van uw bedrijf en prognose van uw energiekosten bepalen we uw contractjaren met handelsdieptes. De kredietwaardigheid van uw bedrijf stellen wij periodiek vast aan de hand van een kredietanalyse. Hierbij kijken wij naar uw jaarrapport en/of geactualiseerde liquiditeitsprognose en/of meerjarenbegroting. Zijn er geen bijzonderheden? Dan kunt u tot 4 jaren vooruit handelen binnen bepaalde handelsdiepten zonder het storten van een waarborgsom. Uiteraard is er ook maatwerk mogelijk buiten de bepaalde handelsdiepten. Samen met u streven we ernaar uw energiekosten zo laag mogelijk te houden.

Zo laag mogelijke energiekosten

Uw EnergieSpecialist of AccountManager analyseert samen met u de energiekosten. Daarbij houden we rekening met alle belangrijke factoren zoals posities, open posities en energieprijsontwikkelingen. Vervolgens stellen we de norm voor uw energiekosten vast aan de hand van verstrekte financiële informatie, het verleden en toekomstverwachtingen. Na het vaststellen van deze norm bewaakt uw EnergieSpecialist samen met u de energiekosten. Met als doel dat deze zo laag mogelijk, maar zeker onder deze norm blijven. Het uitgangspunt van dit beleid is dat wij samen met u tot de laagst mogelijke energiekosten komen. Dreigen uw energiekosten de norm te overstijgen? Dan zoeken wij, in overleg met u, naar een passende oplossing.

AgroEnergy is al 15 jaar energiepartner voor de glastuinbouw en samen met u hebben wij ook in moeilijke tijden altijd de juiste ontwikkelingen door kunnen maken. Wij geloven dat we op deze manier de komende jaren de juiste ondersteuning kunnen bieden aan het succes van uw bedrijf. Gaat u samen met ons aan de slag?

Vragen?

Heeft u vragen? Wij helpen u graag. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met uw EnergieSpecialist of Accountmanager.

 

Deel op

Gerelateerde artikelen