Scherp Inzicht

Kennis van energie

Filter op:
Marktvisie | CO2 emissierechten en krappe gasmarkt leiden tot verdere prijsstijging

Peter van den Berg · 06/05/2021

De emissierechten blijven records verbreken. Daarnaast zien we dat door een grote injectievraag en Noorse productieproblemen de gasprijzen fors stijgen. Wat verwachten we deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

Bekijk de webinar energiemarkten van 29 april terug

Mirjam de Munnik · 03/05/2021

Op 29 april 2021 organiseerde AgroEnergy weer een webinar over energiemarkten waarin de ontwikkelingen op de korte en lange termijn […]

Marktvisie | Fout netbeheerder zorgde voor tijdelijke prijsdip

Jaap de Bruin · 29/04/2021

Een fout van de Slovaakse netbeheerder leidde deze week tot een tijdelijke prijsdip van gas. Ook wordt de komende tijd de productie van het Groningenveld beperkt, waardoor LNG hard nodig is. Wat verwachten we deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

Marktvisie | Prijsstijging over een breed front gedragen

Jaap de Bruin · 22/04/2021

De naar beneden bijgestelde temperatuurverwachting heeft gezorgd voor een prijsstijging van de gas- en elektriciteitsprijzen voor de korte termijn. Ook de steenkoolprijs pakt de stijgende lijn weer op. Wat verwachten we deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

29 april 2021: webinar energiemarkten

Mirjam de Munnik · 22/04/2021

Welk effect gaan mogelijke nieuwe sancties van de VS hebben op de bouw van gaspijpleiding Nord Stream 2 nu Rusland […]

Even voorstellen: Anouk Scholtes, Product Owner Business Intelligence

Monique Smid · 21/04/2021

Het leven van Anouk Scholtes draaide het afgelopen jaar 360 graden. Meer dan dat zelfs. Werkte ze een jaar geleden […]

Steeds meer flexibiliteit in aanbieden noodvermogen

Mirjam de Munnik · 21/04/2021

Er komen steeds meer mogelijkheden voor tuinders om in te spelen op nieuwe markten als noodvermogen. Welke opties zijn er en hoe gaat het precies in zijn werk? Jeroen van Es, EnergieBeheerder, en Kees Tetteroo, EnergieSpecialist, leggen het uit.

Marktvisie | Lente in aantocht! Lucht voor korte termijnprijzen?

Jasper Elzinga · 15/04/2021

De lente is in aantocht! Toch bleef de daggasprijs afgelopen week onverminderd hoog. Ook lieten de APX prijzen veel pieken zien. Wat verwachten we deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

Marktvisie | De week van kou en record CO2 emissieprijzen

Peter van den Berg · 08/04/2021

De afgelopen week was een week van kou. We zagen zeer wisselende APX en onbalans prijzen en een record CO2 emissieprijzen. Wat verwachten we verder deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

Komende weken uitval handelsdagen

Monique Smid · 08/04/2021

De komende weken vallen er een aantal handelsdagen uit door feestdagen en Bank Holidays. Dat betekent dat er op deze […]

Agro Insights webinars: elektriciteitsmarkten uitgelegd

Mirjam de Munnik · 02/04/2021

Spotmarkten, lange termijn handel, de forward curve. Wellicht termen die je heel bekend voor komen. Maar hoe zit het ook […]

Marktvisie | Van slippers naar skisokken: koude-vlaag stuwt gasprijs

Jasper Elzinga · 01/04/2021

Na de zomerse temperaturen van deze week zal de gasprijs licht stijgen door het aankomende koude paasweekend. Afgelopen week waren er ook grote uurverschillen te zien op de APX-markt. Wat verwachten we verder deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

Klantervaring | Zo tackelt Bunnik Plants hun energie-uitdagingen

Dionne Knooren · 31/03/2021

Het energieplaatje van Bunnik Plants is complex. Mede door de verschillende teeltlocaties, de inzet van een WKK, belichtingsinstallatie, zonnepanelen én […]

Marktvisie | Volatiele handelssessies vertolken de huidige marktstemming

Jaap de Bruin · 25/03/2021

Deze week zien we volatiele korte termijnprijzen. En terwijl de emissierechten wat zijn wat gezakt, trekt de steenkoolprijs juist aan. Wat verwachten we verder deze week? Lees het in de nieuwe marktvisie.

De zomertijd gaat dit weekend in

Mirjam de Munnik · 23/03/2021

Aankomend weekend is het zover, dan gaat in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart de zomertijd weer in. Wat betekent dit voor uw APX-bieding?

1 2 3 4 33