Nieuwe strategieregels voor EnergieRadar

Mirjam de Munnik · Thursday 21 January 2021

EnergieRadar heeft nieuwe rekenregels per 1 februari 2021. Ieder jaar wordt de in- en verkoopstrategie van EnergieRadar onder de loep genomen om te zorgen dat deze nog aansluit bij de huidige marktomstandigheden. Met de nieuwe rekenregels ontvangen klanten minder vaak handelsmomenten, met een beter eindresultaat.

Minder handelsmomenten, beter resultaat

Per 1 februari zijn er nieuwe strategieregels voor EnergieRadar, onze energieoplossing voor de inkoop- en verkoop van energie op de termijnmarkten. Met de nieuwe rekenregels ontvangen klanten minder meldingen van handelsmomenten, met een beter resultaat.

Wat is EnergieRadar?

EnergieRadar bepaalt het beste handelsmoment op de termijnmarkten op basis van een vooraf gestelde energiestrategie. Klanten hoeven zelf niet meer in de gaten te houden wat het beste handelsmoment voor de inkoop- of verkoop is van energie. Telkens als de marktprijs en de strategievoorwaarden matchen met de criteria die van tevoren zijn opgesteld, wordt er automatisch een notificatie gestuurd. Naast de tijdsbesparing die EnergieRadar met zich mee brengt, helpt het ook de energiekosten terug te brengen. De resultaten van de afgelopen 5 jaar laten zien dat klanten die gebruik maken van EnergieRadar goedkoper uit zijn dan de gemiddelde klant die zelf bepaalt wanneer hij/zij gas of elektriciteit inkoopt of verkoopt.

Waarom nieuwe rekenregels?

Om de energiekosten van onze klanten te minimaliseren, streven wij er continu naar om onze producten te verbeteren. Ieder jaar wordt de in- en verkoopstrategie van EnergieRadar onder de loep genomen om te zorgen dat deze nog aansluit bij de huidige marktomstandigheden. Als een aanpassing structureel beter resultaat oplevert, passen we de strategie aan. We gaan tenslotte graag slim verder voor onze klanten.

De belangrijkste wijzigingen:

  • We kijken meer handelsdagen terug om het juiste moment te bepalen
  • We houden rekening met de gemiddelde handelsprijs over een lange periode
  • Er moet procentueel een groter verschil in de handelsprijs zijn, voordat we het als een handelsmoment zien

Deze wijzigingen gelden voor alle strategieën: gas inkoop, gas verkoop, elektriciteit inkoop en SparkSpread.

In onderstaande voorbeelden is te zien welke handelsmomenten de nieuwe gas inkoop strategie afgeeft ten opzichte van de oude strategie.

Wil je meer weten over de vernieuwde strategieregels voor EnergieRadar of wat EnergieRadar voor je kan betekenen, neem dan contact op met je EnergieSpecialist of onze afdeling AccountSupport.

Deel op

Gerelateerde artikelen