WHITEPAPER | Flexmarkten als alternatief voor netverzwaring

Monique Smid · Wednesday 20 June 2018

De energietransitie begint in Nederland steeds meer op gang te komen. We stappen meer over van fossiele brandstof naar duurzame (elektrische) oplossingen. Dit zorgt ervoor dat er veel meer druk op het elektriciteitsnet komt te staan. Hoe reguleren we deze druk op het net?

Door de energietransitie komt er meer druk op het elektriciteitsnet te staan. Hierdoor moet het net op veel plekken verzwaard worden om de energietransitie aan te kunnen. Het verzwaren van het net is erg duur, daarom moeten hier andere oplossingen voor worden bedacht. Wat zijn de oplossingen hiervoor? Wat zijn de gevolgen van deze nieuwe oplossingen voor u? En welke kansen liggen er voor u?

Yasin Sagdur, student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft, heeft het afgelopen jaar een onderzoeksrapport voor AgroEnergy geschreven over flexmarkten en de alternatieven voor netverzwaring. Benieuwd naar zijn bevindingen en conclusies?

Lees hier het onderzoeksrapport over flexmarkten en alternatieven voor netverzwaring.

 

 In het onderzoeksrapport komen de volgende onderwerpen naar voren:
  • Wat zijn de problemen voor het elekticiteitsnet?
  • Netverzwaring
  • Flexmarkten
  • Flexibele transporttarieven
  • Pilots waar flex een rol in speelt
Deel op

Gerelateerde artikelen