Forbes noemt AgroEnergy vanwege unieke management en analyse oplossingen

Forbes heeft begin oktober in samenwerking met The Mixing Bowl en Better Food Ventures het wereldwijde landschap van Indoor AG Tech in kaart gebracht. In dit overzicht worden vooruitstrevende bedrijven genoemd op het gebied van technologie in de glastuinbouw. AgroEnergy staat genoemd in de categorie Management en Analytics vanwege haar unieke oplossingen.

AgroEnergy is al jaren actief in het aanbieden van slimme en datagedreven diensten voor de glastuinbouw. Met BiedOptimaal werd al eerder de Nederlandse Data Science Prijs behaald. Chris Feijen, Hoofd EnergieManagement:

“We zijn trots op deze internationale erkenning. Mooi ook om de waardering voor alle andere Nederlandse bedrijven te zien. Innovatie binnen de glastuinbouw heeft veel potentie. Het is belangrijk om met elkaar deze positie van de Nederlandse glastuinbouwsector in de wereld te blijven versterken.”

Meest veelbelovende categorie
Het artikel van Forbes geeft aan dat de categorie Management en Analytics de meest veelbelovende van alle technologieën is. Met een uitgebreidere inzet van sensoren en bijbehorende big data analyses gaat de glastuinbouw steeds meer werken met voorspellende, proactieve, realtime en autonome optimalisatie door artifical intelligence. Algoritmes die complexe interacties kunnen herkennen die verder gaan dan de mogelijkheden van een teler.

Lees hier het hele artikel op Forbes.com.

MARKTVISIE | Cocktail aan prijsopdrijvende factoren deze week

Cocktail prijsopdrijvende factoren | marktvisie

ARTIKEL | Congestie stelt tuinbouw voor nieuwe uitdagingen, maar biedt ook kansen

Foto Congestie Artikel KAS Web

MARKTVISIE | Onzekerheid door naderend Noors onderhoud

Onzekerheid | marktvisie

MARKTVISIE | Gaswinter voorbij, gasprijzen dalen

Zonnepanelen