NIEUWS | Wordt opslag van elektra rendabel?

Robert Meijer · Tuesday 28 February 2017

Als het aan de minister ligt gaat de salderingregeling voor zonne-energie binnenkort verdwijnen. Voor eigenaren van zonnepanelen pakt dit nadelig uit.

De vraag is nu: Is er een businesscase mogelijk voor zonnepanelen in combinatie met elektra opslag?

Met de huidige salderingsregeling is het mogelijk om de zelf opgewekte duurzame energie jaarlijks te verrekenen met het verbruik. Alleen is er op dit moment alleen geen economische prikkel voor lokale elektriciteitsopslag, waardoor er nog onvoldoende duurzame energie wordt opgewekt. Met het afschaffen van de saldering vanaf 2020 verandert dit.

 

Onderzoek naar opslag van elektra voor eigen gebruik

Op het melkveebedrijf Borgman-Roeterdink (de ‘Fotonenboer’) wordt in een proefopstelling de lokale energieproductie met opslag voor eigen gebruik onderzocht. Het doel hiervan is om tot het meest gunstige businessmodel voor lokale duurzame energieproductie te komen.

In dit project werkt AgroEnergy samen met ICL-IP, Trinergie, LTO-Noord en Han. Elke partij brengt haar eigen expertise in het project. AgroEnergy onderzoekt in dit project de kansen en mogelijkheden op de elektramarkt van deze configuratie.

Meer weten? Neem contact op met Robert Meijer of Peter van den Berg.

Deel op

Gerelateerde artikelen