ERVARING | BiedOptimaal | Jan van Marrewijk

Kees Tetteroo · Wednesday 17 May 2017

BiedOptimaal stelt elke dag de optimale APX-bieding voor, die u indien gewenst automatisch kan laten uitvoeren. Jan van Marrewijk vertelt in deze aflevering van Doe maar Duurzaam over zijn ervaring met BiedOptimaal.

BiedOptimaal kijkt voor u naar de warmte- en CO2-behoefte voor de komende vier dagen van de kas, naar de verbruikte warmte, de voorspelde wind, zon en temperatuur, en naar de dagprijzen voor gas en stroom op de energiebeurzen. De software van BiedOptimaal stelt elke dag de optimale APX-bieding voor, en kan deze bieding automatisch uitvoeren.

Jan van Marrewijk, tomatenkweker uit Dinteloord maakt gebruik van BiedOptimaal. “Deze tool zorgt ervoor dat ik altijd genoeg warmtevoorraad heb. Als het iets kouder wordt, dan zie je mijn warmtevoorraad kleiner worden. BiedOptimaal houdt de voorraad in de gaten. Als deze te klein wordt, dan biedt de tool extra uren in, en hierbij pakt hij altijd de uren met het beste rendement.”

“Normaal keek ik elke dag naar het systeem, maar met BiedOptimaal gaat het automatisch en heb ik altijd genoeg warmte. Waardoor ik meer tijd heb om met de planten bezig te zijn.”

Bekijk het item in Doe maar Duurzaam hier:

Lees meer over hoe BiedOptimaal u kan helpen bij de optimale APX-bieding.
Deel op
Meer informatie

Wilt u meer weten over BiedOptimaal?

Laat uw vraag en gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Of neem direct contact op via:

088 - 895 45 45

Gerelateerde artikelen