ERVARING | BiedOptimaal | EnergieSpecialist

Tom van Dijk · Thursday 20 April 2017

BiedOptimaal stelt elke dag de optimale APX-bieding voor, die u indien gewenst automatisch kan laten uitvoeren. Daarnaast kijkt er altijd één van onze EnergieSpecialisten mee. Jaco den Bakker van Padland vertelt over deze samenwerking.

Jaco koos voor BiedOptimaal omdat hij veel stroom verkoopt op de APX-markt. “Voorheen koos ik zelf mijn biedingen op de APX-markt. Die baseerde ik op mijn eigen ervaringen op de APX-markt en op de hoeveelheid warmte die ik nodig heb. Dat ging best aardig, maar soms miste ik wel eens een uurtje. Daardoor wist ik nooit of ik echt een goede bieding had gedaan.”

Jaco ging zichzelf verdiepen in BiedOptimaal. EnergieSpecialist Tom van Dijk heeft voor hem berekend welk rendement hij met BiedOptimaal kon behalen. “Dat was voor mij voldoende om ‘ja’ te zeggen.” Aldus Jaco over zijn keuze voor BiedOptimaal.

“Nu alle bedrijfsinstellingen zijn ingevoerd in de software, weet ik nu zeker dat ik het maximale uit mijn APX-biedingen haal. En ook belangrijk: ik verdien er geld mee.”

EnergieSpecialist Tom van Dijk blijft hierin ondersteunen. Hoe zet je de WKK optimaal in aansluitend bij de energievraag? “Voor BiedOptimaal stel ik de parameters in, deze controleer ik en stel ik bij als dat nodig is”, vertelt Tom. “In de zomer speelt ook de CO2-vraag een rol. Dan hebben CO2-uren voorrang op de warmte-uren. En daar sturen we dan ook op.”

Jaco tot slot: “Ik heb met regelmaat contact met Tom. Die houdt voor mij in de gaten of biedingen kloppen. Dat is een plezierige samenwerking.”

Lees meer over hoe BiedOptimaal u kan helpen bij de optimale APX-bieding.
Deel op
Meer informatie

Meer weten over BiedOptimaal of de ondersteuning van een EnergieSpecialist?

Laat uw vraag en gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Of neem direct contact op via:

088 - 895 45 45

Gerelateerde artikelen